Sheikh Isa Bin Salman Highway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
Sheikh Isa Bin Salman Highway map.png
-
Begin King Fahd Causeway (KSA)
Einde Manama
Lengte 29 km
Route

Flag of Saudi Arabia.svg Saudi Arabia 95.svg

Brug.svg King Fahd Causeway

Afslagsymbool.svg Umm An Na'san

Afslagsymbool.svg Wali Al Ahed Highway

Knooppuntsymbool.svg Eastern Arterial

Afslagsymbool.svg Salmabad Avenue

Afslagsymbool.svg Sheikh Salman Highway

Afslagsymbool.svg Zinj

Afslagsymbool.svg Kuwait Avenue

Junction.svg Al Fatih Highway

De Sheikh Isa Bin Salman Highway is een autosnelweg in Bahrain. De autosnelweg vormt een oost-westroute vanaf de King Fahd Causeway op de grens met Saudi-Arabië tot het zuiden van de hoofdstad Manama. De autosnelweg is de langste van Bahrain en is 29 kilometer lang.

Routebeschrijving

Sheikh Isa Bin Salman Highway.jpg

De snelweg begint op de grens met Saudi-Arabië, gelegen op de King Fahd Causeway, midden in de Perzische Golf. Het grenscomplex is gelegen op een kunstmatig eiland. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert eerst naar het eiland Umm An Na'san en dan via een kortere brug naar het hoofdeiland van Bahrain. Na de eerste afslag op het eiland verbreedt de snelweg naar 2x3 rijstroken, waarna een klaverturbine volgt met de Eastern Arterial naar het zuiden en de Sheikh Khalifa Bin Salman Highway naar het noorden van Manama. Daarna voert de snelweg door het industriële zuiden van Manama, door het havengebied. De snelweg eindigt in het zuidoosten van Manama op een kruispunt met de Al Fatih Highway.

Geschiedenis

Tussen 1981 en 1986 is de King Fahd Causeway aangelegd, die op 12 november 1986 werd opengesteld voor het verkeer. Toen is waarschijnlijk ook de snelweg aangelegd, in elk geval tot en met de klaverturbine met de Sheikh Khalifa Bin Salman Highway. Het eerste deel van de snelweg verder richting Manama is ook al iets ouder, in elk geval van voor het jaar 2004. Oostelijker is de snelweg pas tussen 2008 en 2010 ongelijkvloers gemaakt.

Naamgeving

De snelweg is vernoemd naar Isa bin Salman Al Khalifa (1933 - 1999) de emir van Bahrain tussen 1961 en zijn dood in 1999. Tijdens zijn bewind werd Bahrain onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk in 1971.

Referenties


Flag of Bahrain.svg Autosnelwegen in Bahrain Flag of Bahrain.svg

Eastern ArterialSheikh Isa Bin Salman HighwaySheikh Khalifa Bin Salman HighwayKing Hamad HighwayKing Fahd Causeway