Sheikh Isa Bin Salman Highway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
-
Begin King Fahd Causeway (KSA)
Einde Manama
Lengte 29 km
Route

King Fahd Causeway

Umm An Na'san

Wali Al Ahed Highway

Eastern Arterial

Salmabad Avenue

Sheikh Salman Highway

Zinj

Kuwait Avenue

Al Fatih Highway

De Sheikh Isa Bin Salman Highway is een autosnelweg in Bahrain. De autosnelweg vormt een oost-westroute vanaf de King Fahd Causeway op de grens met Saudi-Arabië tot het zuiden van de hoofdstad Manama. De autosnelweg is de langste van Bahrain en is 29 kilometer lang.

Routebeschrijving

De autosnelweg begint op de grens met Saudi-Arabië, gelegen op de King Fahd Causeway, midden in de Perzische Golf. Het grenscomplex is gelegen op een kunstmatig eiland. De autosnelweg telt 2x2 rijstroken en voert eerst naar het eiland Umm An Na'san en dan via een kortere brug naar het hoofdeiland van Bahrain. Na de eerste afslag op het eiland verbreedt de snelweg naar 2x3 rijstroken, waarna een klaverturbine volgt met de Eastern Arterial naar het zuiden en de Sheikh Khalifa Bin Salman Highway naar het noorden van Manama. Daarna voert de snelweg door het industriële zuiden van Manama, door het havengebied. De snelweg eindigt in het zuidoosten van Manama op een kruispunt met de Al Fatih Highway.

Geschiedenis

Tussen 1981 en 1986 is de King Fahd Causeway aangelegd, die op 12 november 1986 werd opengesteld voor het verkeer. Toen is ook de Sheikh Isa Bin Salman Highway aangelegd tot in Manama. Op het oostelijk deel in Manama is de autosnelweg pas tussen 2008 en 2010 ongelijkvloers gemaakt.

Naamgeving

De snelweg is vernoemd naar Isa bin Salman Al Khalifa (1933 - 1999) de emir van Bahrain tussen 1961 en zijn dood in 1999. Tijdens zijn bewind werd Bahrain onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk in 1971.

Referenties


Autosnelwegen in Bahrain

Eastern ArterialSheikh Isa Bin Salman HighwaySheikh Khalifa Bin Salman HighwayKing Hamad HighwayKing Fahd Causeway