Sheikh Khalifa Bin Salman Highway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
-
Begin Manama
Einde Manama
Lengte 9 km
Route

King Faisal Highway

Avenue 38

Avenue 28

Budaiya Highway

Sheikh Isa Bin Salman Highway

Eastern Arterial

De Sheikh Khalifa Bin Salman Highway is een autosnelweg in Bahrain. De autosnelweg verbindt het centrum van Manama met de rest van het eiland en is 9 kilometer lang.

Routebeschrijving

De autosnelweg begint bij het centrum van Manama op de King Faisal Highway, de ringweg rond het centrum van Manama. De autosnelweg telt 2x3 rijstroken en ontsluit enkele nieuwere hoogbouwdistricten van Manama. De autosnelweg buigt naar het zuidwesten af en eindigt op een klaverturbine met de Sheikh Isa Bin Salman Highway. De Eastern Arterial vormt de voortzetting richting het zuiden.

Geschiedenis

De weg is tegelijkertijd met de King Fahd Causeway in 1986 aangelegd. De laatste aansluiting is in 2004 ongelijkvloers gemaakt, namelijk het SPUI met Avenue 28. Dit is tevens de eerste SPUI in Bahrain.

Naamgeving

De snelweg is vernoemd naar prins Khalifa ibn Salman Al Khalifa (1935 - heden), de minister-president van Bahrain sinds 1971. Sinds 2009 is de titel niet Sheikh maar Prince. De snelwegnaam gaat nog uit van de oude titel. De Eastern Arterial ligt in het verlengde en wordt soms ook als onderdeel van de Sheikh Khalifa Bin Salman Highway beschouwd.

Referenties


Autosnelwegen in Bahrain

Eastern ArterialSheikh Isa Bin Salman HighwaySheikh Khalifa Bin Salman HighwayKing Hamad HighwayKing Fahd Causeway