Sherman Hill Summit

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
I-80
Hoogte (ft) 8,640 ft
Hoogte (m) 2.633 m
Gebergte Laramie Mountains
Verkeersintensiteit 12.600 mvt/etmaal
Locatie kaart

Sherman Hill Summit is een bergpas in de Amerikaanse staat Wyoming. Het is het hoogste punt van de Interstate 80 in Wyoming op 2.633 meter hoogte.

Kenmerken

Sherman Hill Summit is een oost-west georiënteerde bergpas, net ten oosten van de universiteitsstad Laramie. De Interstate 80 in Wyoming verbindt de hoofdstad Cheyenne met Laramie en is de primaire oost-westverbinding door Wyoming. De bergpas is 2.633 meter hoog, maar de bergen waar het doorheen loopt, de Laramie Mountains, zijn amper hoger. De bergpas is aan de westkant vrij steil en kent een kruipstrook. Aan de oostzijde is de helling geleidelijker. Beginpunt Cheyenne is gelegen op 1.900 meter hoogte en Laramie op 2.200 meter hoogte.

Bij de pashoogte sluit de State Route 210 aan, die een secundaire route vanaf Cheyenne vormt. De omgeving van de pas is kaal en soms wat bebost, maar vooral droog. De bergpas is de drukste van Wyoming en wordt ook in de winter open gehouden. Technisch gezien is Sherman Hill Summit geen bergpas omdat de I-80 niet het laagste punt in de omgeving neemt.

Geschiedenis

In 1869 werd de spoorlijn over Sherman Hill Summit aangelegd. Deze is lager gelegen, en ligt ook wat verder naar het zuiden. De Interstate 80 over de Sherman Hill Summit werd in december 1966 opengesteld.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 12.600 voertuigen over de bergpas, waaronder 5.900 vrachtwagens. De pas is een cruciale oost-westverbinding.

Referenties