Sherman Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
FR 22S05
Hoogte (ft) 9,200 ft
Hoogte (m) 2.804 m
Gebergte Sierra Nevada
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Sherman Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat California en is 2.804 meter hoog.

Kenmerken

Sherman Pass is een oost-west georiënteerde bergpas met een pashoogte van 2.804 meter. Het is een bijzonder obscure bergpas, ver van de bewoonde wereld. De Forest Road 22S05 loopt eroverheen. De pas is gelegen in Tulare County, het dichtbijzijnde dorp is Kernville, meer dan 50 kilometer verderop. De bergpas zelf is smal en bochtig en wordt niet gebruikt door doorgaand verkeer.

De bergpas kan vanaf Tulare County bereikt worden vanaf de State Route 190 uit Porterville, die overgaat in County Road 107 en vervolgens de Mountain Roads 50 en 99 en dan de Sherman Pass Road. Deze route is circa 130 kilometer lang. De weg kan ook vanaf de State Route 178 uit Lake Isabella gereden worden, via County Road 521, Mountain Highway 99 en Sherman Pass Road. Deze route is 70 kilometer lang. Vanaf de US 395 in het oosten kan de weg via secundaire achterafweggetjes bereikt worden door de Sherman Pass Road te volgen. De afstand tot Indian Wells is circa 100 kilometer.

Sherman Pass is zeer afgelegen op een secundaire route met geen dorpen in de wijde omgeving. De bergpas wordt in de winter ook niet open gehouden vanwege het zeer secundaire belang. De pas is lastig te berijden, hij is erg smal, steil en bochtig en ook de toeleidende wegen zijn zeer tijdrovend om te berijden.

Geschiedenis

Er is weinig bekend over de geschiedenis van Sherman Pass. De Sierra Nevada is in dit gebied erg ontoegankelijk, maar gebrek aan oost-westverkeer heeft ervoor gezorgd dat de pas altijd van secundair belang is geweest. De pas is vernoemd naar de 3.000 meter hoge Sherman Peak.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen intensiteiten van Sherman Pass bekend, vermoedelijk gaat het om enkele tientallen voertuigen per etmaal.

Referenties