Shishou Yangtze River Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
石首长江大桥
Overspant Yangtze
Rijstroken 2x3
Totale lengte 1440 meter
Hoofdoverspanning 820 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 28-09-2019
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Shishou Yangtze River Bridge (Chinees: 石首长江大桥, Shí shǒu chángjiāng dàqiáo) is een tuibrug in China, gelegen bij Shishou in de provincie Hubei. De tuibrug overspant de rivier de Yangtze en is onderdeel van de Tangshi Expressway (S53).

Kenmerken

De Shishou Yangtze River Bridge is een reusachtige betonnen tuibrug met een hoofdbrug van 1440 meter lengte, een hoofdoverspanning van 820 meter lengte. De brug heeft twee A-vormige pylonen, de zuidelijke pyloon staat in de rivier, de noordelijke pyloon staat op de oever. De totale bruglengte is aanzienlijk langer omdat de Tangshi Expressway aan beide kanten van de brug nog een lang stuk op viaducten verloopt. De totale lengte van landhoofd tot landhoofd bedraagt circa 11,5 kilometer. De brug is 33,5 meter breed, met 2x3 rijstroken.

De brug overspant de Yangtze op 10 kilometer ten noordoosten van de kleine stad Shishou. De dichtstbijzijnde grotere steden zijn Yueyang, 80 kilometer naar het zuidoosten en Jingzhou, 60 kilometer naar het noordwesten. De brug is gelegen in vlak terrein in het centrale deel van de provincie Hubei.

Geschiedenis

De Shishou Yangtze River Bridge was de eerste brug over de rivier in deze omgeving. De planvorming voor de brug begon in 2010. De bouw van de brug begon op 1 oktober 2015 en de brug is op 28 september 2019 opengesteld voor het verkeer.[1] Het was bij openstelling de op 6 na langste tuibrug ter wereld. Slechts 40 kilometer stroomopwaarts is in dezelfde periode een tuibrug over de Yangtze bij Gong'an aangelegd.

Zie ook

Referenties