Siduhe Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
四渡河特大桥
China G50.svg
Siduhe Bridge.jpg
Overspant Sidu River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 1.222 meter
Hoofdoverspanning 900 meter
Hoogte brugdek 496 meter
Openstelling 15-11-2009
Verkeersintensiteit
Locatie kaart

De Siduhe Bridge of Sidu River Bridge (Chinees: 四渡河特大桥) is een hangbrug in China, gelegen in de provincie Hubei. De brug is gelegen tussen Yichang en Enshi en is 496 meter hoog.

Kenmerken

De Siduhe Bridge is een hangbrug met geelgeschilderde pylonen. De brug is in totaal 1.222 meter lang, met een hoofdoverspanning van 900 meter. De brug is met name bekend vanwege de hoogte van het brugdek, dat 496 meter boven het dal ligt. De brug heeft een typisch Chinees ontwerp met H-vormige pylonen, een brugdek met een vakwerkconstructie onder het dek, en zijoverspanningen die ondersteund worden met pijlers in plaats van hangkabels. De brug overspant de kloof van de rivier de Sidu, aan de oostkant gaat de brug direct over in een tunnel. De brug is onderdeel van de Huyu Expressway (G50), de snelweg van Shanghai naar Chongqing. De autosnelweg over de brug telt 2x2 rijstroken.

Geschiedenis

De Siduhe Bridge was één van de laatste delen van de Huyu Expressway (G50) die is aangelegd tussen Shanghai en Chongqing, mede vanwege het zeer lastige terrein in het westen van de provincie Hubei. De parallel, maar iets noordelijker verlopende Hurong Expressway (G42) kwam nog wat later gereed. Bij de bouw van de brug is voor het eerst gebruik gemaakt van een raket om de eerste kabel over het dal te krijgen. De brug is op 15 november 2009 opengesteld voor het verkeer.[1]

Referenties