Simeon Willis Memorial Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Simeon Willis Memorial Brige

13th Street Bridge

Blank.png
Ashland bridges.jpg
Overspant Ohio River
Rijstroken 1x3
Totale lengte 705 meter
Hoofdoverspanning 225 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1985
Verkeersintensiteit 10.600 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Simeon Willis Memorial Brige, ook wel bekend als de 13th Street Bridge is een cantileverbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Kentucky en Ohio. De brug overspant de Ohio River bij Ashland, Kentucky.

Kenmerken

De brug is een stalen cantileverbrug met een totale lengte van 705 meter en een hoofdoverspanning 225 meter. Het brugdek is 13,4 meter breed en heeft drie rijstroken. Het is een éénrichtingsbrug, en verwerkt verkeer vanaf Kentucky naar Ohio. De naastgelegen Ben Williamson Memorial Bridge verwerkt verkeer in de andere richting. De Simeon Willis Memorial Bridge is breder dan de Ben Williamson Memorial Bridge en mondt uit op 13th Street in Ashland. De brug overspant niet alleen de Ohio River, maar ook Greenup Avenue (US 23/60), een spoorlijn aan beide zijden van de rivier en een rijbaan van de US 52 in Ohio. De brug is tolvrij. Het is de meest oostelijke brug over de Ohio River in Kentucky.

Geschiedenis

In 1930 opende de Ben Williamson Memorial Bridge als eerste brug over de Ohio River in Ashland. De brug is in 1985 opengesteld om de capaciteit over de Ohio River te vergroten. De brug is duidelijk breder dan de naastgelegen brug. Indertijd werd nog overwogen om de tweede brug verder naar het oosten te bouwen voor een bypass van Ashland, maar uiteindelijk is besloten de capaciteit bij het centrum te vergroten.

Naamgeving

De brug is vernoemd naar Simeon S. Willis (1879-1965), de 46e gouverneur van Kentucky. Hij woonde lange tijd in Ashland.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 10.600 voertuigen van de brug gebruik, die daarmee niet overbelast is.

Zie ook

Referenties