Sint Eustatius

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Flag of Sint Eustatius.svg
Sint Eustatius
Sint Eustatius.png
Hoofdstad Oranjestad
Oppervlakte 21 km²
Inwonertal 3.100
Lengte wegennet ? km
Lengte snelwegennet 0 km
Eerste snelweg nvt
Benaming snelweg Autosnelweg
Verkeer rijdt rechts
Nummerplaatcode NL

Sint Eustatius is een speciale gemeente van Nederland en is een eiland in de Caribische Zee. Het eiland telt ruim 3.100 inwoners en heeft een oppervlakte van 21 km². De hoofdstad is Oranjestad.

Inleiding

Sint Eustatius is het op één na kleinste eiland van Caribisch Nederland, na Saba. Het eiland ligt circa 25 kilometer ten zuidoosten van Saba en 13 kilometer van het grotere Saint Kitts and Nevis. De enige plaatsen op het eiland zijn de hoofdstad Oranjestad en Concordia. Het eiland bestaat uit twee bergruggen met een vlakker gebied in het midden, waar de twee dorpen zijn gelegen. Op het zuiden van het eiland staat The Quill, een 601 meter hoge vulkaan. Een groot deel van het eiland is bebost. Tevens is er een olieopslagterminal aan de noordkant van Sint Eustatius.

Wegennet

Er is één doorgaande weg op Sint Eustatius, die vanaf Zeelandia Bay via de luchthaven en Oranjestad naar Fort De Windt loopt. Tevens is er een halfverharde weg die rond de vulkaan The Quill loopt. De meeste straten van Oranjestad zijn verhard. Het noorden van het eiland is niet per weg bereikbaar. Er zijn geen verkeerslichten of rotondes op Sint Eustatius. De meeste wegen zijn in matige toestand en smal. De straatnamen zijn in het Nederlands in Oranjestad en in het Engels elders, met name in Concordia. Er zijn een vrij groot aantal autoverhuurbedrijven op Sint Eustatius.

Wegnummering

Er is geen wegnummering op Sint Eustatius.

Bewegwijzering

Er is geen bewegwijzering op Sint Eustatius.

Referenties


Koninkrijk der Nederlanden

Landen: NederlandArubaCuraçaoSint Maarten

Openbare lichamen: BonaireSabaSint Eustatius