Sir Solomon Hochoy Highway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Sir Solomon Hochoy Highway map.svg
-
Begin Chaganuas
Einde San Fernando
Lengte 35 km
Route
Uriah Butler Highway

Afslagsymbool.svg Chaganuas

Afslagsymbool.svg Carapichaima

Afslagsymbool.svg Caparo

Afslagsymbool.svg Couva

Afslagsymbool.svg California

Afslagsymbool.svg Gasparillo

Afslagsymbool.svg San Fernando

Afslagsymbool.svg San Fernando

Afslagsymbool.svg Golconda Connector

Afslagsymbool.svg Debe

De Sir Solomon Hochoy Highway is een expressway in Trinidad and Tobago. De snelweg vormt een noord-zuidroute vanaf Chaganuas tot San Fernando en is 35 kilometer lang. Het is de langste snelweg van het land.

Routebeschrijving

In Chaganuas gaat de Uriah Butler Highway uit San Juan over in de Sir Solomon Hochoy Highway, die 2x2 rijstroken telt en volledig ongelijkvloers is. De snelweg loopt zuidwaarts langs de kust en is een belangrijke weg voor de bevolking en de industrie. Westelijk van de snelweg bij California is een olieraffinaderij. De snelweg vormt daarna de bypass van San Fernando en eindigt bij het dorp Debe.

Geschiedenis

De weg is begin jaren '70 aangelegd als een tweestrooks weg en is eind jaren '70 naar 2x2 rijstroken met ongelijkvloerse kruisingen verdubbeld. De autosnelweg eindigde toen aan de noordkant van San Fernando. Tussen 2001 en 2003 is de bypass van San Fernando aangelegd, die in 2013 werd verlengd tot Debe. In eind 2021 kwam een 30 kilometer lange verlenging tot Point Fortin gereed.[1]

De snelweg is vernoemd naar Solomon Hochoy (1905-1983), de laatste Britse gouverneur van Trinidad en de eerste niet-blanke gouverneur generaal na onafhankelijkheid in 1962.

Referenties

Expressways in Trinidad & Tobago

Audrey Jeffers HighwayBeetham HighwayChurchill-Roosevelt HighwaySir Solomon Hochoy HighwayUriah Butler Highway