Sirat Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
-
Begin Bangkok
Einde Bangkok
Lengte 67 km
Route

Nakhon Expressway

Thanon Charoen Rat

Thanon Sathon Tai

Thanon Rama IV

Thanon Petchaburi

Sirat Expressway Branch

Thanon Ranong 1

Bus Terminal

Bang Sue - Taling Chan Expressway

Thanon Ratchadaphisek

Thanon Ngam Wong Wan

Thanon Chaeng Watthana

Thanon Song Prapha

Route 346

Khlong LuangThanon Srinagarindra

Chalong Rat Expressway

Thanon Rama IX

Thanon Asok-Din Daeng

Sirat Expressway mainline

De Sirat Expressway of Si-Rat Expressway (Thai: ทางพิเศษศรีรัช) is een expressway in Thailand, gelegen in de hoofdstad Bangkok. De snelweg vormt een noord-zuidroute door de stad, met een oost-westaftakking. Beide delen zijn respectievelijk 54 en 13 kilometer lang, voor een totale lengte van 67 kilometer.

Routebeschrijving

De Sirat Expressway.

Mainline

De hoofdroute begint in het zuiden van Bangkok, net ten noorden van de Rama IX Bridge op de Nakhon Expressway. De snelweg telt 2x3 rijstroken en verloopt op viaducten noordwaarts door het centrum van de stad. Bij het centrum kruist men de aftakking van de Sirat Expressway die oostwaarts loopt. Hierna verloopt de snelweg met 2x3 rijstroken noordwaarts, eerst door de dichtbebouwde wijken ten noorden van het centrum, daarna door de meer suburbane gebieden. Een deel van de route verloopt parallel aan de Route 31. Ten noorden van de Route 304 zijn 2x2 rijstroken beschikbaar, en voert de snelweg tot buiten de stad, om dan op de Ringweg van Bangkok ten eindigen. Het noordelijk deel heet ook wel de Udon Ratthaya Expressway.

Branch

De aftakking van de Sirat Expressway begint in het oosten van de stad en zet zich oostwaarts voort als de belangrijke Route 7. De snelweg telt ook hier 2x3 rijstroken en verloopt ook op viaducten door de stad, richting het centrum. Al vrij snel kruist men de Chalong Rat Expressway, waarna men ter hoogte van het centrum de Route 31 kruist, ook een viaductsnelweg. Vlak daarna eindigt de aftakking op de hoofdroute.

Geschiedenis

De snelweg is gefaseerd geopend gedurende de jaren 90. In 1993 opende het eerste deel in het centrum, dat vervolgens oostwaarts en noordwaarts is verlengd.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Thanon Chaeng Wattana Thanon Rama IX 20,4 km 02-09-1993
Route 7 Mainline 9,4 km 06-10-1996
Route 304 Khlong Saen Saeb 5,4 km 02-12-1998
Route 9 Route 304 30,0 km 01-11-1999
Khlong Saen Saeb Thanon Srinakarindra 5,2 km 01-03-2000

Referenties


Expressways en motorways in Thailand

Highway 1Highway 3Motorway 6Motorway 7Motorway 9 - Ring BangkokHighway 31Highway 35Motorway 81Motorway 82Highway 338

Bang Na ExpresswayChalong Rat ExpresswayNakhon ExpresswayPrachim Ratthaya ExpresswayRama ExpresswaySirat ExpresswayUttaraphimuk Elevated Tollway (Don Mueang Tollway)