Motorvejkryds Skærup

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Skærup)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Skærup
Kruisende wegen
Type splitsing
Opengesteld 1994

Het motorvejkryds Skærup is een knooppunt in Denemarken, vormgegeven als een splitsing. Hier splitst de E45 in twee takken, één doorgaande route naar Kolding en een tak naar de E20 richting Odense.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar het dorp Skærup dat ruim 4 kilometer ten noorden van het knooppunt ligt.

Configuratie

Het motorvejkryds Skærup is vormgegeven als een splitsing, en is onderdeel van een drietal knooppunten waar de E20 en E45 ten noorden van Kolding samenkomen en splitsen. De andere twee knooppunten zijn Kolding en Fredericia. Het motorvejkryds Skærup is de noordelijkste van de drie, en hier splitst de 2x3 E45 uit Aarhus zich in een 2x2 hoofdroute naar Kolding en een 2x2 aftakking naar de E20 richting Fredericia en Odense. Het knooppunt ligt in glooiend plattelandsgebied op circa 61 meter boven zeeniveau, het hoogstgelegen knooppunt van het land.

Geschiedenis

In 1980 werd de E45 tussen Vejle-Syd en het motorvejkryds Kolding opengesteld voor het verkeer. Toen duidelijk werd dat de Grote Beltbrug werd aangelegd, werd ook haast gemaakt met een nieuwe tak van de E45 die het doorgaande verkeer van Odense naar Århus zou gaan bedienen. Deze tak opende in 1994 voor het verkeer, 4 jaar voor de opening van de Grote Beltbrug. Het knooppunt was sindsdien een feit.

Verkeersintensiteiten

In 2009 reden dagelijks 57.900 voertuigen over de E45 ten noorden van het knooppunt, wat splitst in 28.800 voertuigen op de E45 naar Kolding en 28.800 voertuigen op de tak naar Odense.[1]

Referenties

Knooppunten in Denemarken

Aarhus-NordAarhus-SydAarhus-VestAvedøreBallerupBrøndbyFredericiaGladsaxeHerningHerning-SydHolbækIshøjKliplevKøge-VestKoldingKolding-VestKongens LyngbyOdenseRødovreSkærupTaastrupVallensbækVejleVendsyssel