Skyline Drive

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Skyline Drive is een National Scenic Byway en toeristenweg in de Verenigde Staten. De weg verloopt over de Blue Ridge door het Shenandoah National Park in de staat Virginia. Skyline Drive is 169 kilometer lang.

Routebeschrijving

Het hoogste punt van Skyline Drive op 3680 ft / 1122 meter.

De weg begint nabij Waynesboro bij een aansluiting met de Interstate 64. Het is een voortzetting van de Blue Ridge Parkway. De route loopt eerst op 600 - 800 meter hoogte, maar noordelijker boven 1.000 meter. Delen van de route liggen boven 1.100 meter. De weg voert door bebost gebied over de Blue Ridge, een steile bergrug en omvat Shenandoah National Park. De weg eindigt bij Front Royal op de US 340.

Kenmerken

Mary's Rock Tunnel van Skyline Drive.

Skyline Drive is een tweestrooks weg die door bebost gebied loopt. Kruisingen met andere wegen zijn doorgaand ongelijkvloers, zodat de weg vrij solitair ligt van overige wegen. Het aantal kruisende oost-westroutes is beperkt. Er liggen geen dorpen op de route en ook faciliteiten als tankstations en restaurants zijn er niet langs de weg.

Skyline Drive is formeel geen tolweg, maar men moet wel betalen voor toegang naar het Shenandoah National Park, waardoor Skyline Drive loopt. Daarmee is het feitelijk wel een tolweg.

De maximumsnelheid is overwegend 35 mijl per uur. Er zijn 70 uitzichtspunten langs de weg.

Geschiedenis

Skyline Drive is aangelegd door de Works Progress Administration, een agentschap die grote publieke projecten tijdens de depression van de jaren '30 de werkloosheid moest terugdringen. De weg is tussen 1931 en 1939 aangelegd. In 2008 werd de weg ook een National Historic Landmark.

Externe links

Zie ook

Referenties