Sorek Interchange

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
מחלף שורק

Sorek Interchange

Kruisende wegen
Type onvolledig klaverblad
Opengesteld 05-2003

Het Sorek Interchange (Hebreeuws: מחלף שורק) is een knooppunt in Israël. Hier kruist de Route 6 de Route 7.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar de beek Sorek (Nahal Sorek - נחל שורק), die vanaf de heuvels van Judea westwaarts stroomt naar de Middellandse Zee. Het beekje kruist de Route 6 net ten noorden van het knooppunt.

Configuratie

Onder het Sorek Interchange wordt zowel de uitwisseling van de Route 6 met de Route 7 bedoeld, alsmede de uitwisseling met de Route 3. De Route 3 kruist de Route 6 via een parclo, waarna er een kruispunt met het eindpunt van de Route 7 is. Alleen de routes 6 & 7 zijn snelwegen. Het knooppunt tussen de Route 6 en Route 7 is een aangepast en onvolledig klaverblad. Men kan op dit knooppunt niet van oost naar noord en vice versa, en van oost naar zuid en vice versa, deze verbindingen lopen via de aansluiting van de Route 3 iets zuidelijker. Het knooppunt is gelegen in landelijk gebied op circa 75 meter hoogte.

Geschiedenis

In mei 2003 opende de Route 6 vanaf het Sorek Interchange naar het noorden voor het verkeer. De openstelling was tot aan het deel met de Route 3, en omvatte het gehele huidige knooppunt. In 2007 opende ook de Route 6 ten zuiden van het knooppunt voor het verkeer. De Route 7 is pas later tot snelweg omgevormd, waardoor het Sorek Interchange niet altijd als snelweg-tot-snelwegknooppunt beschouwd wordt. Aan het knooppunt is echter niets gewijzigd.

Referenties


Knooppunten in Israël

AnavaAshdodBar IlanBen ShemenDanielGanotGlilot Ma'aravGlilot MizrahHaifa DaromHolotKessemKfar SmaryahuKibbutz GaluyotMevo AyalonMorashaNesharimRishon DaromRishponSorekYigael Yadin