North-South Motorway

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf South Road Superway)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M2
Begin Adelaide
Einde Port Adelaide
Lengte 5 km
Route

Regency Road

Days Road

Port River Expressway

De North-South Motorway (voorheen: South Road Superway) is een motorway in Adelaide, South Australia. De snelweg vormt een bijna 5 kilometer lange elevated highway in het noorden van Adelaide.

Routebeschrijving

De North-South Motorway vormt een elevated highway door het industriële noorden van Adelaide. De viaductsnelweg bypasst een aantal kruispunten in de industriële suburbs Regency Park, Wingfield en Dry Creek. De weg eindigt op de Port River Expressway. Het viaductdeel is 2.800 meter lang.

Geschiedenis

De North-South Motorway was het grootste wegenproject in de geschiedenis van de staat South Australia (niet aangepast op inflatie) en kostte $ 812 miljoen. De aanleg is tussen begin 2011 en begin 2014 uitgevoerd.[1] Op 31 januari 2014 opende de North-South Motorway voor verkeer richting zuiden en op 13 maart 2014 voor verkeer richting noorden.[2] Na oplevering is de naam gewijzigd van South Road Superway naar North-South Motorway.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 36.000 voertuigen over de North-South Motorway.[3]

Referenties

Hoofdwegen en autosnelwegen in South Australia

Autosnelwegen: Adelaide-Crafers HighwayGawler BypassNorthern ConnectorNorthern ExpresswayNorth-South CorridorNorth-South MotorwayPort River ExpresswaySouth Eastern FreewaySouthern Expressway

Hoofdwegen: Augusta HighwayBarrier HighwayDukes HighwayEyre HighwayFlinders HighwayLincoln HighwayMain North RoadMallee HighwayPort Wakefield HighwayPrinces HighwayRiddoch HighwayStuart HighwaySturt Highway