Hubei: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
8 bytes toegevoegd ,  25 nov 2013
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 12: Regel 12:
''Niet te verwarren met de provincie [[Hebei]].''
''Niet te verwarren met de provincie [[Hebei]].''


'''Hubei''' is een provincie van [[China]], gelegen in het centrale oosten van het land. De provincie telt ruim 57 miljoen inwoners, waarvan er 10 miljoen in de hoofdstad Wuhan wonen.
'''Hubei''' is een provincie van [[China]], gelegen in het centrale oosten van het land. De provincie telt ruim 57 miljoen inwoners, waarvan er 10 miljoen in de hoofdstad [[Wuhan]] wonen.


==Inleiding==
==Inleiding==


Hubei is een betrekkelijk grote provincie voor oost-Chinese begrippen, en meet maximaal 740 kilometer van oost naar west en 400 kilometer van noord naar zuid. Het grenst kloksgewijs aan [[Henan]], [[Anhui]], [[Jiangxi]], [[Hunan]], [[Chongqing]] en [[Shaanxi]]. De provincie ligt landinwaarts. De belangrijkste rivier de is de Yangtze, waarin ook de Drieklovendam is aangelegd. Het centrale deel van Hubei is vrij vlak, de randen en het westen van de provincie zijn bergachtiger. De grootste stad is de metropool Wuhan, één van de grootste steden van China. Buiten Wuhan zijn er relatief weinig andere grote steden, met name Jingzhou, Jingmen, Yichang en Suizhou zijn van belang. De economie van Hubei is snelgroeiend, maar nog niet zo ontwikkeld als de kustprovincies.
Hubei is een betrekkelijk grote provincie voor oost-Chinese begrippen, en meet maximaal 740 kilometer van oost naar west en 400 kilometer van noord naar zuid. Het grenst kloksgewijs aan [[Henan]], [[Anhui]], [[Jiangxi]], [[Hunan]], [[Chongqing]] en [[Shaanxi]]. De provincie ligt landinwaarts. De belangrijkste rivier de is de Yangtze, waarin ook de Drieklovendam is aangelegd. Het centrale deel van Hubei is vrij vlak, de randen en het westen van de provincie zijn bergachtiger. De grootste stad is de metropool [[Wuhan]], één van de grootste steden van China. Buiten Wuhan zijn er relatief weinig andere grote steden, met name Jingzhou, Jingmen, Yichang en Suizhou zijn van belang. De economie van Hubei is snelgroeiend, maar nog niet zo ontwikkeld als de kustprovincies.


==Wegennet==
==Wegennet==
252.490

bewerkingen

Navigatiemenu