Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
3 bytes toegevoegd ,  25 dec 2019 12:45
geen bewerkingssamenvatting
{{stad}} Negru Vodă
[[Afbeelding:Flag of Bulgaria.svg|30px|link=Bulgarije]] [[III/29 (Bulgarije)|III/29]] Dobrich
}}
De '''DN38''' is een [[Drum Naţionaldrum naţional]] in [[Roemenië]], gelegen in de Roemeense riviera in het district Constanţa. De weg vormt een noord-zuidroute die in zuidwestelijke richting verloopt vanaf de [[DN39 (Roemenië)|DN39]] bij Agigea tot aan de grens met [[Bulgarije]] bij Negru Vodă. De weg is 54 kilometer lang.
==Routebeschrijving==
De DN38 begint in Agigea, een klein plaatsje net ten zuiden van Constanţa, waar de [[DN39 (Roemenië)|DN39]] uit Constanţa langs de riviera zuidwaarts naar Varna loopt. De DN38 voert zuidwestwaarts, en is een enkelbaansweg. Men passeert door 6 dorpen, en de weg wordt gekenmerkt door lange rechte stukken door het droge steppelandschap. Er is behalve de compacte dorpen, geen significante bebouwing langs de weg zoals men soms elders in Roemenië ziet, waardoor de DN38 een vrij snelle route is. Vlak na Negru Vodă volgt de grens met [[Bulgarije]], aan Bulgaarse zijde gaat de hoofdweg [[II/29 (Bulgarije)|III/29]] verder naar de stad DobričDobrich.
==Geschiedenis==
De DN38 is een relatief belangrijke verbinding tussen Roemenië en Bulgarije, en is dan ook een E-weg, de [[E675]]. De weg verwerkt doorgaand verkeer naar noordoost-Bulgarije, het meest direct naar DobričDobrich, maar het is ook een alternatieve route naar de grote stad Varna. De grensfaciliteiten zijn echter vrij klein, met name aan Roemeense zijde.
==Referenties==
191.536

bewerkingen

Navigatiemenu