Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Arco Norte

291 bytes toegevoegd, 6 jul 2014 11:27
geen bewerkingssamenvatting
| nummer = CF-57
| begin = San Martín
| einde = TulaAtlacomulco
| lengte = 223
| route =
{{KP}} [[Autopista Mexico - Querétaro]]
 
{{Exit}} Jilotepec de Molina Enriquez
 
{{exit}} Acambay {{MEX|55}}
 
{{tol}} peaje
 
{{KP}} [[Autopista Mexico - Guadalajara]]
}}
De '''Arco Norte''' (noordelijke boog) is een [[autopista]] in [[Mexico]]. De snelweg vormt een bypass van [[Mexico City]], en verbindt momenteel de [[Autopista Mexico - Puebla]] met de [[Autopista Mexico - Querétaro]]. De snelweg is momenteel 169 kilometer lang, met een geplande totale lengte van 223 kilometer, het westelijkste deel is een [[super two]].
==Routebeschrijving==
De snelweg begint ten oosten van [[Mexico City]] bij het stadje San Martín de Texmelucan, nog net in de staat Puebla. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert in eerste instantie noordwaarts door een laag gebergte op circa 2.500 meter boven zeeniveau. Men passeert door het westen van de kleine staat Tlaxcala, en daarna door het grensgebied van de staten México en Hidalgo, over een hoogvlakte op circa 2.400 meter boven zeeniveau. De snelweg buigt naar het westen af, en kent een lage afritdichtheid. De snelweg bedient weinig grote plaatsen, en is echt een bypass van Mexico City, alhoewel men behalve het begin- en eindpunt geen andere snelwegen kruist. Het deel rond Tula voert door een wat groener en lager gelegen gebied op circa 2.000 meter boven zeeniveau. Daarna stijgt men weer naar 2.400 meter, en eindigt de snelweg op de [[Autopista Mexico - Querétaro]].
 
Daarna gaat de weg verder als [[super two]] autopista via Acambay naar Atlacomulco, waar de tolweg aansluit op de [[Autopista Mexico - Guadalajara]].
==Geschiedenis==
Voor oost-westverkeer is er geen goede bypass van Mexico City, waardoor besloten is tot de aanleg van een bypass die ruim buiten de stad ligt, en zodoende het doorgaande verkeer buiten Mexico City houdt. Op 28 februari 2006 begon de aanleg van de snelweg, die in juli 2009 is opengesteld tussen de Autopista Mexico - Puebla en Autopista Mexico - Querétaro over 169 kilometer.<ref>[http://www.arconorte.com.mx/public/jsp/info.jsp información - El Arco Norte | www.arconorte.com.mx]</ref>
==Toekomst== De Rond 2008 is de toekomst moet de snelweg verder zuidwestwaarts verlengd worden Arco Norte als super two aangelegd vanaf de [[Autopista Mexico - Querétarotot Acambay. In 2011 is de Arco Norte als [[super two]] aangelegd van Acambay tot aan Atlacomulco, aansluitend op de [[Autopista Mexico - Guadalajara]].
==Tol==
De Arco Norte is een [[tolweg]]. De tolkosten voor de gehele route bedroegen in 2011 225 pesos.<ref>[http://www.arconorte.com.mx/public/jsp/calculadora.jsp calculadora viaje | arconorte.com.mx]</ref>
==Externe links==
177.070
bewerkingen

Navigatiemenu