Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
584 bytes toegevoegd ,  9 aug 2014 17:20
Verbouwing Zwartsluis - De Krieger toegevoegd.
In 2012-2013 is tussen Marknesse en Emmeloord een parallelweg aangelegd voor langzaam verkeer. Tevens is eind 2012 aan de westzijde van Marknesse een rotonde gerealiseerd.<ref>[http://www.flevoland.nl/nieuws/archief/kikkervissen-voor-paddenp/index.xml Gedeputeerde Jaap Lodders en wethouder Andries Poppe hebben op 21 juni 2013 de rotonde en parallelweg van de Marknesserweg geopend. | flevoland.nl]</ref>
 
In 2014 is de weg tussen Zwartsluis en De Krieger gereconstrueerd, waarbij de weg feitelijk volledig opnieuw is aangelegd. Het fietspad loopt nu parallel aan de dijk in plaats van erop en met de daarbij vrijgekomen ruimte is de weg zelf verbreed.
==Toekomst==
==Classificatie==
De N331 is in het kader van [[duurzaam veilig]] geclassificeerd als een tweestrooks [[gebiedsontsluitingsweg]]. De [[maximumsnelheid]] is 80 km/uur buiten en 50 km/uur binnen de bebouwde kom. In Zwolle geldt 70 km/uur en telt de weg 2x2 rijstroken. Alle tweestrooks delen in de provincie Overijssel met een DV-markering hebben een inhaalverbod. Alleen Tot voor kort mocht alleen tussen Zwartsluis en Vollenhove mag nog deels ingehaald worden, maar met de heraanleg van de weg tussen Zwartsluis en De Krieger zijn ook deze mogelijkheden verdwenen. De enige resterende legale inhaalmogelijkheid tussen Zwolle en Vollenhove is de nieuwe turborotonde tussen Zwolle en Hasselt. In Flevoland is inhalen nog wel toegestaan.
==Verkeersintensiteiten==
* [http://wegnummers.autosnelwegen.nl/wegen/px331n.html Fotopagina N331 op wegnummers.autosnelwegen.nl]
* [http://www.flevoland.nl/wat-doen-we/bereikbaarheid/uitvoering-en-beheer/vollenhoverbrug/]
* [http://www.overijssel.nl/actueel/nieuws-wegen/werk-weg/n331-gow-zwartsluis/project/]
==Referenties==
250

bewerkingen

Navigatiemenu