Túnel Porto Maravilha: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox tunnel | tunnelnaam = Túnel Porto Maravilha | wegnummer = blank.png | nummer = | map = blank.png | afbeelding = blank.png | lengte = 3.022 meter | krui...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 21: Regel 21:
==Geschiedenis==
==Geschiedenis==


Oorspronkelijk liep op de plek van de tunnel een viaductsnelweg, de Elevado da Perimetral. Deze had 2x2 rijstroken en verliep over de gehele lengte waar nu de tunnel ligt, dwars voor het waterfront van het centrum van Rio de Janeiro langs. Deze viaductsnelweg is tussen 1950 en 1960 aangelegd. Vanaf 2 november 2013 is het viaduct gesloopt om plaats te maken voor een nieuw ontwikkelingsprogramma dat Porto Maravilha heet. De tunnel opende op 1 maart 2015 voor het verkeer.<ref>[http://g1.globo.com/rio-de-janeiro/noticia/2015/02/confira-alteracoes-no-transito-com-inauguracao-do-tunel-rio450.html Confira as alterações no trânsito com a inauguração do Túnel Rio450 | globo.com]</ref> Met de bouw van de tunnel werd de capaciteit op deze route met 30% vergroot.
===Elevado da Perimetral===
 
Oorspronkelijk liep op de plek van de tunnel een viaductsnelweg, de Elevado da Perimetral. Deze had 2x2 rijstroken en verliep over de gehele lengte waar nu de tunnel ligt, dwars voor het waterfront van het centrum van Rio de Janeiro langs. Deze viaductsnelweg is tussen 1950 en 1960 aangelegd. Het viaduct was van groot belang voor de bereikbaarheid van de luchthaven Santos Dumont, aangezien het de diverse invalswegen van Rio de Janeiro daarmee verbond. Vanaf 2 november 2013 is het viaduct gesloopt om plaats te maken voor een nieuw ontwikkelingsprogramma dat Porto Maravilha heet.  
 
===Porto Maravilha===
 
Om het waterfront van dit deel van Rio de Janeiro te ontwikkelen is het project 'Porto Maravilha' (geweldige haven) gestart. Hierbij werd de Elevado da Perimetral gesloopt en vervangen door een tunnel. Niet het gehele viaduct is vervangen door de tunnel, het westelijkste deel ligt op maaiveld.
 
De tunnel opende op 1 maart 2015 voor het verkeer.<ref>[http://g1.globo.com/rio-de-janeiro/noticia/2015/02/confira-alteracoes-no-transito-com-inauguracao-do-tunel-rio450.html Confira as alterações no trânsito com a inauguração do Túnel Rio450 | globo.com]</ref> Met de bouw van de tunnel werd de capaciteit op deze route met 30% vergroot.
 
==Verkeersintensiteiten==
 
Dagelijks reden op de oorspronkelijke Elevado da Perimetral ongeveer 40.000 voertuigen per dag. Dit is niet bijzonder hoog voor 2x2 rijstroken.


==Referenties==
==Referenties==
251.546

bewerkingen

Navigatiemenu