Divergerende diamantaansluiting: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 41: Regel 41:
===Voordelen===
===Voordelen===


Het voordeel van een DDI is dat deze slechts één verkeerslicht vereist om door de aansluiting te rijden. Linksafslaand verkeer de snelweg op kan na een eerste verkeerslicht vrij linksafslaan. Dit is door de hogere doorvoercapaciteit tevens een ruimte-efficiënte oplossing, omdat minder opstelstroken vereist zijn. Andere voordelen zijn dat het aantal conflictpunten van 26 naar 14 wordt teruggebracht, de kruispunten overzichtelijker zijn en het oprijden van een snelweg in de verkeerde richting nagenoeg onmogelijk is.  
* vereist voor de afslaande bewegingen slechts één verkeerslicht om door de aansluiting te rijden. Linksafslaand verkeer de snelweg op kan na een eerste verkeerslicht vrij linksafslaan.  
* hoog afwikkelingsniveau, minder opstelstroken in afslaande richting nodig
* een ruimte-efficiënte oplossing
* het aantal conflictpunten voor autoverkeer wordt van 26 naar 14 wordt teruggebracht
* de kruispunten zijn overzichtelijker  
* het oprijden van een snelweg in de verkeerde richting (spookrijden) is nagenoeg onmogelijk.
* kostenefficiënt omdat bestaande aansluitingen kunnen eenvoudig tot DDI worden omgebouwd met behoud van de bestaande kunstwerken.  


Een ander voordeel is dat bestaande aansluitingen eenvoudig tot DDI omgebouwd kunnen worden, met behoud van de bestaande kunstwerken. Dit maakt de DDI een kosten-efficiënte oplossing. In de praktijk omvatten veel projecten toch een vervanging van het viaduct omdat het aantal rijstroken uitgebreid moet worden. DDI's worden daarnaast ook als compleet nieuwe aansluiting aangelegd.
In de praktijk omvatten veel projecten toch een vervanging van het viaduct omdat het aantal rijstroken uitgebreid moet worden. DDI's worden daarnaast ook als compleet nieuwe aansluiting aangelegd.


===Nadelen===
===Nadelen===
4.708

bewerkingen

Navigatiemenu