Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hebei

1.449 bytes toegevoegd, 4 jan 2017 14:10
geen bewerkingssamenvatting
==Geschiedenis==
Een aantal van de oudere snelwegen van China verlopen door Hebei. Dit zijn voornamelijk de radiale snelwegen van [[Beijing]] (G1 t/m G7) waarvan een aantal uit de jaren 90 stammen. De rest oudste snelweg is de Jingshi Expressway tussen Beijing en Shijiazhuang, tegenwoordig onderdeel van de snelwegen zijn wat nieuwer[[Jinggang'ao Expressway]] (G4), en tussen die in 1993 is opengesteld. In 1998 opende het grootste deel van de [[Jingzang Expressway]] (G6) door het noorden van Hebei. In 1999 opende de [[Jingha Expressway]] (G1) door het oosten van Hebei. In 2000 en 2010 aangelegd. Alle grote steden volgde de [[Jingtai Expressway]]/[[Jinghu Expressway]] door het zuidoosten van Hebei zijn inmiddels met , waarmee de meeste radiale snelwegen verbondenvan Beijing al in of voor 2000 door Hebei gereed was.
==Toekomst==De provincie had daardoor al een betrekkelijk groot aantal kilometers expressway in vergelijking met veel andere provincies. Tussen 2000 en 2010 is het netwerk sterk uitgebreid, met name in het dichtbevolkte zuiden en midden van Hebei, waar een grid van expressways is gerealiseerd. De [[Jingkun Expressway]] (G5) liftte oorspronkelijk op de G4 mee tussen Beijing en Shijiazhuang, maar is tussen 2008 en 2015 over een parallel tracé in gebruik genomen. Ook is de [[Jingxin Expressway]] (G7) parallel aan de G6 aangelegd in het noordwesten van Hebei.
Het belangrijkste bouwproject Bijzonder is de completering integrale verbreding van de [[Daguang Jinggang'ao Expressway]] die noord-zuid (G4) op zijn gehele route door de provincie looptHebei. Met name het deel De snelweg is hier van Beijing 2x2 naar de grens 2x4 rijstroken verbreed, waarbij een lang traject tussen Zhuozhou en Shijazhuang volledig buiten gebruik is genomen en herbouwd met Henan 2x4 rijstroken. Ook is een nieuwe route oostelijker langs Shijiazhuang aangelegd, en is het tracé ten zuiden van belang voor HebeiShijiazhuang verbreed naar 2x4 rijstroken. De verbreding werd in 2014 opgeleverd. Ook is gebouwd aan een buitenste, regionale ringweg rond Beijing, de [[Zhangshi Capital Area Expressway]] wordt zuidwaarts verlengd naar Shijiazhuang(G95) waarvan de delen in Hebei tussen 2012 en 2016 in gebruik zijn genomen. Verder Met een lengte van 924 kilometer is het aantal bouwprojecten in Hebei beperktde langste ringweg ter wereld rond één stad, maar de snelweg loopt met name aan de noordkant bijzonder ver buiten Beijing en is geen functionele bypass van de stad zelf meer.
==Referenties==
182.128

bewerkingen

Navigatiemenu