Kreuz Leverkusen: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
9 bytes verwijderd ,  18 mei 2017
Regel 22: Regel 22:
==Toekomst==
==Toekomst==


Het Kreuz Leverkusen is sterk verouderd en in slechte staat. De viaducten zijn in slechte conditie en de capaciteit van het knooppunt schiet te kort, het is één van de drukste knooppunten van Duitsland met gemiddeld 235.000 voertuigen per dag, en afslaand verkeer moet via krappe klaverlussen waar amper 40 km/h gereden kan worden. Het is gepland om het knooppunt te reconstrueren, hoe dit exact vormgegeven gaat worden is nog niet duidelijk. Het was oorspronkelijk gepland om het knooppunt tegelijkertijd met de nieuwbouw van de [[Rheinbrücke Leverkusen]] aan te pakken, maar dit heeft vertraging opgelopen. Mogelijk wordt de A1 in drie fases gereconstrueerd, eerst de vervanging van de Rheinbrücke Leverkusen, vervolgens het korte stuk tussen het Kreuz Leverkusen-West en Kreuz Leverkusen en pas daarna de reconstructie van het Kreuz Leverkusen zelf.
Het Kreuz Leverkusen is sterk verouderd en in slechte staat. De viaducten zijn in slechte conditie en de capaciteit van het knooppunt schiet te kort, het is één van de drukste knooppunten van Duitsland met gemiddeld 235.000 voertuigen per dag, en afslaand verkeer moet via krappe klaverlussen waar amper 40 km/h gereden kan worden. Het is gepland om het knooppunt te reconstrueren, hoe dit exact vormgegeven gaat worden is nog niet duidelijk. Het was oorspronkelijk gepland om het knooppunt tegelijkertijd met de nieuwbouw van de [[Rheinbrücke Leverkusen]] aan te pakken, maar dit heeft vertraging opgelopen. De A1 wordt in drie fases gereconstrueerd, eerst de vervanging van de Rheinbrücke Leverkusen, vervolgens het korte stuk tussen het Kreuz Leverkusen-West en Kreuz Leverkusen en pas daarna de reconstructie van het Kreuz Leverkusen zelf.


In 2015 zijn noodreparaties aan de kunstwerken van het Kreuz Leverkusen uitgevoerd, zodat het knooppunt in stand kan blijven tot de reconstructie uitgevoerd wordt.  
In 2015 zijn noodreparaties aan de kunstwerken van het Kreuz Leverkusen uitgevoerd, zodat het knooppunt in stand kan blijven tot de reconstructie uitgevoerd wordt.  
251.561

bewerkingen

Navigatiemenu