Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
Goed uitgevoerde en goed onderhouden wegmarkering en bebakening is bij een DDI cruciaal.
In sommige gebieden worden jersey barriers op het middeneiland geplaatst voor visuele afscherming.
 
==Verkeersveiligheid==
 
Het [[Missouri]] Department of Transportation heeft in 2015 een evaluatie gedaan van diverging diamond interchanges. Dit was de staat die ze als eerste toepaste, en vanaf het begin al op een grotere schaal. Voor 2015 was er nauwelijks wat bekend over de feitelijke effecten op de verkeersveiligheid, het was bekend dat een DDI minder conflictpunten heeft dan een standaard [[diamantaansluiting]], maar studies voor die tijd waren vooral gericht op de operationele effecten van een DDI.
 
Een DDI heeft 18 conflictpunten, tegen 30 conflictpunten bij een traditionele diamantaansluiting (ook wel bekend als een [[haarlemmermeeraansluiting]] in Nederland). Minder conflictpunten betekent dat er minder kans is op ongevallen. Bovendien worden 8 van de 10 kruisende conflictpunten met een DDI geëlimineerd. Indertijd werd nog gesproken over een potentieel voor ongevallen door spookrijders. In 2015 waren er nog geen studies uitgevoerd die dit bevestigden of ontkrachten.
 
Tijdens de evaluatie in 2015 had Missouri 15 DDI's, waardoor er een goede sample ontstond voor een vergelijking. Uit de studie bleek dat het aantal dodelijke ongevallen en ongevallen met letsel met 60 tot 63% gereduceerd wordt. Dit komt met name doordat conflictpunten met een grote kans op een ernstige aanrijding werden geëlimineerd. Dit betrof hoofdzakelijk aanrijdingen waarbij een voertuig met hoge snelheid tegen de zijkant van een kruisend voertuig op het kruispunt aanrijdt. Dit type aanrijding wordt door de DDI geëlimineerd.<ref>[https://library.modot.mo.gov/RDT/reports/TR201406/cmr15-006.pdf Safety Evaluations of Diverging Diamond Interchanges in Missouri | modot.mo.gov]</ref>
==In andere talen==
190.277

bewerkingen

Navigatiemenu