Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
16 bytes verwijderd ,  28 mrt 2019 20:37
|}
A-locaties rond grote stations zijn vaak grote kantorencomplexen. Vanwege de hoge kosten is het een relatief beperkte groep bedrijven en instellingen dat zich daar vestigt, met name overheid en semi-overheid en grote, vaak internationale bedrijven. A-locaties zijn hoofdzakelijk succesvol als zakendistricten in enkele grote steden. A-locaties in middelgrote en kleine steden zijn minder succesvol. Veel werknemers wonen binnen 20 kilometer van hun werk, een afstand waar het reistijdsverschil reistijdverschil met het openbaar vervoer vaak het grootst is.
De groei van het verkeer wordt echter vooral veroorzaakt door bedrijvigheid op B- en C-locaties. Hier zijn dan ook bedrijven gevestigd zoals dat volgens het ABC-beleid hoort, vaak meer ruimte-intensieve bedrijven en kleinschaligere kantoren. Deze decentrale bedrijvigheid is waar de meeste woon-werkverplaatsingen per auto op zijn georiënteerd.
Alhoewel het ABC-beleid in zoverre slaagt dat de bedrijven op de juiste plek zitten, heeft dit niet geleid tot een vermindering van het autoverkeer.<ref>[http://retro.nrc.nl/W2/Lab/Spoorwegen/000329.html Mobiliteitsbeleid op drijfzand (29-03-2000) | nrc.nl]</ref>
17.090

bewerkingen

Navigatiemenu