Arenatunnel: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
544 bytes toegevoegd ,  18 okt 2019
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 12: Regel 12:
| plaats = [https://www.openstreetmap.org/#map=18/52.31425/4.94086 kaart]
| plaats = [https://www.openstreetmap.org/#map=18/52.31425/4.94086 kaart]
}}
}}
De '''Arenatunnel''' is een onderdoorgang in [[Nederland]], gelegen in Amsterdam in de provincie Noord-Holland. De tunnel is gelegen onder het stadion Johan Cruijff Arena en heeft een gesloten deel van ongeveer 241 meter. De Arenatunnel is door zijn korte lengte geen [[tunnel]] in de zin van de [[Wet aanvullende regels veiligheid wegtunnels|Tunnelwet]]. De tunnel bestaat uit twee buizen met ieder twee rijstroken. De maximum snelheid in de tunnel is 50 km/h.
De '''Arenatunnel''' is een onderdoorgang in [[Nederland]], gelegen in Amsterdam in de provincie Noord-Holland. De tunnel is gelegen onder het stadion Johan Cruijff Arena en heeft een gesloten deel van ongeveer 241 meter. De Arenatunnel is door zijn korte lengte geen [[tunnel]] in de zin van de [[Wet aanvullende regels veiligheid wegtunnels|Tunnelwet]] en hoeft dan ook niet aan de eisen uit deze Wet te voldoen. De tunnel bestaat uit twee buizen met ieder twee rijstroken. De maximum snelheid in de tunnel is 50 km/h.
 
De onderdoorgang bevat geen nooduitgangen of andere vluchtvoorzieningen. Ook tussen beide tunnelbuizen is geen (vlucht)deur aanwezig. In het geval van een calamiteit dienen weggebruikers via de reguliere uitgangen van de tunnel te vluchten.
 
Een andere bijzonderheid is dat in de noordelijke tunnelbuis (in de richting van de A2) de uitgang van een onder het stadion gelegen parkeergarage uitkomt. Deze komt niet uit op de reguliere rijstroken, maar op een (nieuwe) derde rijstrook.  


==Achtergrond==
==Achtergrond==
afbeelders, bureaucraat
2.276

bewerkingen

Navigatiemenu