Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
geen bewerkingssamenvatting
<center> Beukenlaan </center>
----
{{rotonde}} TilbrugsewegTilburgseweg/Beukenlaan
{{exit}} {{rotonde}} ''Valkuil'' → Noord Brabantlaan/Cederlaan
{{exit}} Stijp-S
{{VRI}} GailileistraatGalileistraat/A. van Leeuwenhoeklaan/Marconilaan
----
Hierna buigt de ring af in oostelijke richting en loopt verhoogd over het Viaduct Beukenlaan.
Vervolgens kruist de spoorlijn Boxtel-Eindhoven de ring ongelijkvloers waarna de geregelde kruising met de Gelileistraat Galileistraat volgt. Vlak voor deze kruising gaat de Beukenlaan over in de '''Marconilaan'''. De weg loopt dan door het stadsdeel Woensel-Zuid.
De Marconilaan eindigt vervolgens op het "Marconiplein". Dit is een groot verkeersplein geregeld met [[VRI|verkeerslichten]] waar de Boschdijk de ring kruist. De Boschdijk verbindt het centrum van Eindhoven met Best en de [[A2 (Nederland)|A2]].
De Boutenslaan doorkruist de Genneper Parken waar ook de Dommel doorheen stroomt, waarna het stadsdeel Gestel volgt en de ringweg langs onder andere de buurten Rapelenburg en Schrijversbuurt loopt.
De ringweg buigt vanaf dit punt af in noordwestelijke richting en na de kruising met de Hoogstraat verandert wederom de straatnaam. De '''Keizer Karel V Singel''' is een weg van circa honderd meter lang die eindigt op het geregelde verkeersplein met de Karel de Grotelaan. Na het verkeersplein gaat de '''Limburglaan''' verder en loopt de ringweg vervolgens weer door het stadsdeel Strijp. Ten westen van de weg ligt het bedrijvengebied De Hurk/Croy waarbij de richting van de ring ook meer noordelijk wordt.
Na de kruising met de Hastelweg vormt de '''Botenlaan''' het laatste deel van de route die eindigt op de kruising met de Strijpestraat waar de Beukenlaan begint.
== Geschiedenis en Kenmerken per Straat straat ==De stad Eindhoven bestaat uit het de oude centrum kern en stadsdelen die zijn ontstaan door het annexatie van omliggende dorpen. Zo waren Strijp, Stratum, Tongelre, Woensel en Gestel eerder zelfstandige gemeentes. Rond 1920 zijn deze dorpen onderdeel geworden van Eindhoven. Al voor die tijd werd er een plan bedacht voor een ringweg om deze dorpen met elkaar te verbinden. Door geldgebrek verliep de aanleg van de ring stapsgewijs en werd pas voltooid in 1966.
Sinds 2009 geldt er na afwezigheid van een tiental jaren op enkele delen van de ring weer een [[groene golf]]. Wanneer automobilisten op de ring zich aan de snelheden houden die op matrixborden worden weergegeven zullen zij in de doorgaande richting groen krijgen.
===Beukenlaan===
Het eerste deel van de weg is aangelegd eind jaren 20 en werd al meteen ruim aangelegd als voorbereiding op de komst van de ringweg.<ref> [http://www.ihesm.com/eindhoven1934/drentsdorp/ Historie Beukenlaan]</ref>
De Beukenlaan begint op de kruising met de Strijpseweg. Na circa honderd meter volgt al de rotonde met de Tilburgseweg. Dit was vroeger eerder het begin van rijksweg 63 naar Tilburg. Het deel tussen de aansluiting met de Randweg en [[knooppunt Batadorp]] is deel van de A/N2. Het deel vanaf Batadorp naar Tilburg is onderdeel van de A58.
De rotonde met de Beukenlaan was tot de ombouw in 2009 een verkeersplein waarbij het verkeer dat het plein naderde voorrang had. De huidige rotonde met een omtrek van 260 meter heeft een betonnen wegdek met verhoogde rijbaanscheiding. Het doorgaande verkeer op de Beukenlaan in noordelijke richting verloopt via een bypass evenals het verkeer vanuit het noorden vanaf de Beukenlaan dat rechtsaf de Tilburgseweg op rijdt.
De Beukenlaan doorkruist de terreinen waar de complexen van Philips staan. Het Viaduct Beukenlaan is in de jaren 60 gebouwd om de toenmalige goederenspoorlijnen die over het terrein liepen te kruisen. De bouw van het viaduct had nogal wat voeten in de aarde. Door de slechte ondergrond moesten de pijlers onderheid worden. Er zijn uiteindelijk 750 heipalen geslagen. Na een bouwtijd van twee jaar kon het viaduct in 1963 worden opengesteld.
Het viaduct kreeg in de buurt de naam Strijps Bultje nadat iemand een bord met deze naam aan een lantaarnpaal op het viaduct had bevestigd.
Een ander opvallend object in de Beukenlaan is het het verkeersplein met de Noord Brabantlaan en de Cederlaan.
De Beukenlaan gaat hier met een klein tunneltje onder dit verkeersplein door. Feitelijk is het een viaduct met de naam Valkuil. Vroeger Eerder lag hier een gelijkvloerse kruising.Het viaduct is in 2001 aangelegd. Eind 2009 is in het midden een kunstwerk geplaatst dat over de Beukenlaan heen staat. Dit kunstwerk heet Lichtnaald Strijp en staat symbool voor Eindhoven als lichtstad en is geplaatst als opening van het lichtjaar 2010. De naald is een stalen mast van ongeveer 40 meter hooghoogte. Aan de mast zijn 300 LED-lampen bevestigd die licht geven in wisselend kleurenpatroon. Aan de zuidwestkant van deze kruising staat het Evoluon.
===Marconilaan===
In het verlengde van de Beukenlaan ligt de Marconilaan die in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw is aangelegd. De weg is vernoemd naar de Italiaanse natuurkundige en uitvinder Guglielmo Giovanni Maria Marconi. Hij leefde van 1874 tot 1937 en was vooral bekend om zijn uitvinding van de radiotelegrafie.
De Marconilaan is ongeveer 450 meter lang en eindigt op het verkeersplein met de Boschdijk. De huidige vorm van dit plein is in 1970 aangelegd. De Boschdijk is veel ouder dan de ringweg en is aangelegd tussen 1802 en 1806 als onderdeel van de handelsweg 's-Hertogenbosch - Luik. Een noordelijker deel van de Boschdijk maakte tot begin jaren 90 onderdeel uit van rijksweg 2 en was genummerd als N2 tot aan de toenmalige [[A58 (Nederland)|A58]] waar deze op aansloot. Deze aansluiting is verdwenen met de komst van de huidige A2 met [[knooppunt Ekkersweijer]] in 1991.
===Kronehoefstraat===
===Jeroen Boschlaan===
Deze laan is vernoemd naar de kunstschilder Jheronimus Bosch die leefde van 1450 tot 1516. Enkele straten in omgeving zijn ook vernoemd naar voormalige kunstenaars. De Jeroen Boschlaan is 750 meter lang en loopt vanaf de kruising met de Tongelresestraat tot op de brug over het Eindhovens Kanaal.
Dit deel van de ring is begin de jaren 60 gereed gekomen. Het Eindhovens Kanaal werd voor die tijd gekruist door de Poeijersbrug in de Poeijerstraat die ten oosten van de huidige ringweg loopt. Na de openstelling van de ring is die brug gesloopt en de Poeijerstraat ingekort. In 1974 is het Eindhovens Kanaal gesloten voor de scheepvaart. De huidige brug over dit kanaal stamt uit 2000 en is in 2001 opengesteld.
16.849

bewerkingen

Navigatiemenu