Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
==Kenmerken==
De aansluiting heeft de vorm van een [[halfklaverblad]]. De verbindingswegen eindigen op 2 rotondes [[turborotonde]]s aan weerszijden van de N7. Vanaf de aansluiting loopt de Europaweg in de richting van de stad Groningen waarbij de weg door het industriegebied Euvelgunne en langs het voetbalstadion Euroborg loopt en aansluit op het voormalig knooppunt Europaplein. Circa 500 meter vanaf de afrit volgt wederom een halfklaverbladaansluiting richting het dorp Westerbroek en het industriegebied Euvelgunne.
==Geschiedenis==
De afrit Westerbroek is in de huidige vorm ontstaan in 2009 bij het realiseren van het knooppunt Euvelgunne en het Euvelgunnetracé in de rijksweg N7. Het deel van de Europaweg waar de huidige aansluiting toegang toe geeft is het oude tracé van de voormalige A7. De halfklaverbladaansluiting van de toenmalige afrit Westerbroek is intact gebleven en het traject beschikt over vluchtstroken. Wel zijn een aantal met verkeerslichten geregelde kruisingen gerealiseerd op het tracé en is de maximumsnelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur. De weg vormt tevens een belangrijke ontsluitingsweg van het vlak langs het tracé gelegen voetbalstadion Euroborg.
==Toekomst=Reconstructie 2019-2020===
De In 2019-2020 is de aansluiting gereconstrueerd, de rotondes zijn vervangen door [[turborotonde]]s en bij de westelijke rotonde is in 2009 aangelegd een bypass gerealiseerd, zodat verkeer vanaf het bedrijventerrein meteen de A7 richting Duitsland op kan rijden en er zal voorlopig niets gewijzigd worden aan niet over de aansluitingrotonde hoeft.
==Verkeersintensiteiten==
 
Dagelijks rijden 47.500 tussen het knooppunt Euvelgunne en de aansluiting Westerbroek en 50.600 voertuigen verder tot aan de aansluiting Foxhol.
 
==Referenties==
 
<references/>
{{Aansluitingen A7}}
[[Categorie:Aansluitingen A7|Westerbroek]]
[[Categorie:Groningen|Westerbroek]]
190.194

bewerkingen

Navigatiemenu