Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1.501 bytes toegevoegd ,  28 februari
''Zie het artikel [[Maximumsnelheden in de Verenigde Staten]].''
 
De [[maximumsnelheden in de Verenigde Staten]] zijn niet zo eenduidig als vaak in Europa. In de [[Verenigde Staten]] kan elke staat zijn eigen snelheidslimieten vaststellen. De maximumsnelheid wordt uitgedrukt in mijlen per uur en zijn doorgaans afgerond op 5 mijl. De maximumsnelheden op autosnelwegen en hoofdwegen liggen tussen de 60 mijl per uur (100 km/uur) in [[Hawaii]] tot 80 mijl per uur (130 km/uur) in diverse westelijke staten.
 
In de Verenigde Staten wordt minder strak het onderscheid gemaakt tussen autosnelwegen en niet-autosnelwegen zoals in Europa. Op 2x2 [[divided highway]]s met gelijkvloerse kruispunten mag in de Verenigde Staten vaak net zo snel gereden worden als op de autosnelwegen, vooral in de dunner bevolkte gebieden. In sommige staten zoals [[Texas]] gelden ook hoge snelheidslimieten op enkelbaans wegen met tegenverkeer, tot wel 75 mph (120 km/h).
 
De maximumsnelheden op de autosnelwegen zullen door Europeanen doorgaans als traag beschouwd worden, met name in het oosten van de VS. De hoogste snelheidslimieten in de [[Verenigde Staten]] zijn gangbare snelheden in Europa. Ook de snelheden op woonstraten binnen de kom zijn in de VS vaak wat lager dan in Europa. Daar staat tegenover dat de maximumsnelheden op wegen buiten de kom vaak een stuk hoger liggen dan in Europa. Ook liggen de maximumsnelheden voor vrachtwagens vrijwel altijd hoger dan in Europa. In Europa is de limiet meestal 80 - 90 km/h, terwijl in de Verenigde Staten 90 - 120 km/h gangbaarder is.
==Noodmaatregel 2020: verlaging maximumsnelheid==
193.904

bewerkingen

Navigatiemenu