Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
De maximumsnelheden op de autosnelwegen zullen door Europeanen doorgaans als traag beschouwd worden, met name in het oosten van de VS. De hoogste snelheidslimieten in de [[Verenigde Staten]] zijn gangbare snelheden in Europa. Ook de snelheden op woonstraten binnen de kom zijn in de VS vaak wat lager dan in Europa. Daar staat tegenover dat de maximumsnelheden op wegen buiten de kom vaak een stuk hoger liggen dan in Europa. Ook liggen de maximumsnelheden voor vrachtwagens vrijwel altijd hoger dan in Europa. In Europa is de limiet meestal 80 - 90 km/h, terwijl in de Verenigde Staten 90 - 120 km/h gangbaarder is.
 
==Verhoging naar 130 km/h==
 
Per 1 september 2012 is de maximumsnelheid op autosnelwegen verhoogd van 120 naar 130 km/u. Op circa 55% van het snelwegennet geldt echter een lagere snelheid. Vaak is er een tijdsperiode van bijvoorbeeld 6 tot 19 uur waarin een lagere snelheid dan 130 geldt. Ook geopende spitsstroken zijn van invloed. De navolgende jaren vinden geregeld aanpassingen plaats waarbij de maximumsnelheid wordt opgehoogd naar 130.
 
De verhoging van de maximumsnelheid had een marginaal effect op de daadwerkelijke rijsnelheid, deze is afhankelijk van de verkeersdrukte en rij-omstandigheden. In werkelijkheid gingen de gemiddelde rijsnelheden van licht verkeer maar met 1-4 km/h omhoog. Het was daarmee vooral een legalisatie van reeds bestaand gebruik. De hoeveelheid boetes op autosnelwegen nam in de jaren daarna af.
 
De verhoging van de maximumsnelheid kwamen veelvuldig in het nieuws vanwege vermeende negatieve effecten op luchtkwaliteit en geluidsoverlast. Om een verhoging mogelijk te maken dient de minister en verkeersbesluit te nemen, en daarbij een onderzoek op natuur, lucht en geluid uit te voeren. Tegen vrijwel alle verkeersbesluiten is bezwaar ingediend, maar geen enkel bezwaar is gegrond verklaard. Het effect op de verkeersveiligheid is zowel voorafgaand aan de invoering als daarna onderzocht. Ondanks een theoretische verslechtering van de verkeersveiligheid werd dit in de praktijk niet waargenomen.<ref>[https://www.swov.nl/publicatie/verhoging-snelheidslimiet-op-autosnelwegen Veiligheidseffecten 130km/uur-limiet vooralsnog niet eenduidig | swov.nl]</ref><ref>[https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/19/wie-130-mag-gaat-niet-per-se-130-rijden-a4003405 Wie 130 mag gaat niet per se 130 rijden | nrc.nl]</ref>
==Noodmaatregel 2020: verlaging maximumsnelheid==
191.415

bewerkingen

Navigatiemenu