Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
4 bytes toegevoegd ,  9 mrt 2011 18:13
Veel wegen buiten de bebouwde kom, vooral ongenummerde weggetjes door de polder, zijn te smal en/of te onoverzichtelijk om er veilig de algemene maximumsnelheid van 80 km/h te kunnen rijden. Onder het regime van 'Duurzaam Veilig' [[http://www.wegenwiki.nl/Duurzaam_Veilig]] zijn dit soort ongenummerde polderwegen tot erftoegangsweg geworden, waarbij meestal ook een 60 km/h-zone is ingesteld.
De bedoeling van 'Duurzaam Veilig' was dat de veiligheid zou worden vergroot, dat elke weggebruiker voortaan aan de belijning op de weg zou kunnen zien op welk type weg hij/zij rijdt en welke maximumsnelheid daar geldt. Helaas heeft de overheid aan de burger te laat en veel te weinig voorlichting gegeven over 'Duurzaam Veilig' en bovendien hebben diverse wegbeheerders de richtlijnen van 'Duurzaam Veilig' niet altijd even consequent toegepast. Het gevolg is dat veel meer weggebruikers nu langzamer rijden dan is toegestaan, ook op plaatsen waar er uit oogpunt van de verkeersveiligheid geen bezwaar tegen zou bestaan als daar gewoon de algemene maximumsnelheid van 80 km/h gereden zou worden.
Aangezien de ontwerpers van 'Duurzaam Veilig' op wegen met slechts 1 rijstrook per richting ook het (levensgevaarlijke?) inhalen hebben willen verbieden, door het aanbrengen van een dubbele doorgetrokken streep, is het inhalen van een brommobiel, trage traktor of treuzelende tante nu bijna nergens meer toegestaan, terwijl er vaak wel voldoende zicht is voor een veilige inhaalmanoeuvre. Op die manier
51

bewerkingen

Navigatiemenu