S22 (Polen): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1.848 bytes toegevoegd ,  3 mei 2011
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 28: Regel 28:
==Geschiedenis==
==Geschiedenis==


De S22 kent een lange geschiedenis. De weg is in de jaren 30 gebouwd door de Duitsers als de Berlinka, de snelweg van Berlin naar Kaliningrad (toen: Königsberg). De weg opende in 1938 met één rijbaan. In 1945 is de weg door de Tweede Wereldoorlogschade verwoest, en is sindsdien in onbruik geraakt, ook aan Russische zijde. Na 2000 kwamen er plannen om de weg te herstellen. In 2005 kondigde de [[GDDKiA]] de aanbesteding aan, waarbij de weg in 3 delen werd aanbesteed. In 2006 werden de contracten getekend en op 24 september 2008 was de S22 voltooid als een ongelijkvloerse, enkelbaans expressweg. Pas op 3 december 2010 werd de grensovergang met [[Rusland]] opengesteld.<ref>[http://www.tvn24.pl/0,1684764,0,1,do-rosji-przez-grzechotki,wiadomosc.html nieuwsbericht openstelling grensovergang Grzechotki op tvn24.pl]</ref>
De S22 kent een lange geschiedenis. De weg is in de jaren 30 gebouwd door de Duitsers als een [[Reichsautobahn]], de snelweg van Berlin naar Kaliningrad (toen: ''Königsberg''). Deze weg zou tezamen met de huidige A6, een gedeelte van de S6 en de DK142 gezamenlijk één snelweg vormen. Al deze stukken zijn dor de Polen dan ook later als ''Berlinka'' aangeduid: de snelweg naar Berlijn.
 
De S22 opende in 1938 met één rijbaan. In 1945 zijn diverse bruggen en viaducten vernield, waaronder de brug over de Paslek (Du: ''Passarge''). Daardoor was de weg noordelijk van de afrit naar Braniewo (Du: ''Braunsberg'') niet meer te gebruiken. De grens tussen Polen en de Kaliningrad Oblast was vrijwel gesloten, en één grensovergang tussen Braniewo (PL) en Mamonovo (SU; Du: ''Heiligenbeil'') was voldoende voor het zeer spaarzame wegverkeer.
Tussen de vernielde bruggen en de grens met de Sovjet-Unie, waar de weg onderbroken was, lag slechts één aansluiting. Omdat dit deel van de weg geen functie meer had, werd deze niet opnieuw opgebouwd. Zuidelijk van Braniewo werd de weg tot Elblag (Du; ''Elbing'')als DW508 toegevoegd aan het Poolse wegennet. De weg kreeg echter vrijwel geen onderhoud, echter de viaducten bleven gespaard en de weg behield haar ongelijkvloerse karakter, dit in tegenstelling van het weggedeelte wat in de Kaliningrad Oblast in de Sovjet-Unie kwam te liggen: daar werden alle ook nog intacte viaducten verwijderd.
 
Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie werd de Kaliningrad Oblast een Russische exclave, en later ook uitgeroepen tot bijzondere economische zone. Gevolg hiervan was dat het grensverkeer via Mamonovo flink toenam, en daarmee ook de wachtrijen voor de kleine grensovergang en de hoeveelheid verkeer door Braniewo en Mamonovo. Het bestaan van de oude Reichsautobahn was reden dat er een verdrag werd gesloten om een nieuwe grensovergang in deze weg te bouwen voor het internationale verkeer. In dezelfde periode werd de weg opnieuw ingedeeld, en kreeg het wegnummer 22.
 
Voor het herstelplan van de weg, nu als S22, kondigde de [[GDDKiA]] in 22005 de aanbesteding aan, waarbij de weg in 3 delen werd aanbesteed. In 2006 werden de contracten getekend en op 24 september 2008 was de S22 voltooid als een ongelijkvloerse, enkelbaans expressweg. De weg bleef echter ophouden bij de grens, omdat aan Russische zijde nog altijd niets was gebeurd, en een grensemplacement ontbrak. Pas op 3 december 2010 werd nadat de werkzaamheden in [[Rusland]] waren afgerond de grensovergang opengesteld.<ref>[http://www.tvn24.pl/0,1684764,0,1,do-rosji-przez-grzechotki,wiadomosc.html nieuwsbericht openstelling grensovergang Grzechotki op tvn24.pl]</ref>


==Toekomst==
==Toekomst==
4.694

bewerkingen

Navigatiemenu