Arco Norte: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1.883 bytes toegevoegd ,  12 jul 2011
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox snelweg | afbeelding= Mexico-57.svg | nummer = CF-57 | begin = San Martín | einde = Tula | lengte = 223 | route = {{KP}} Autopista Mexico - Puebla {{ex…')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 28: Regel 28:
{{KP}} [[Autopista Mexico - Querétaro]]
{{KP}} [[Autopista Mexico - Querétaro]]
}}
}}
De '''Arco Norte''' (noordelijke boog) is een [[autopista]] in [[Mexico]]. De snelweg vormt een bypass van [[Mexico City]], en verbindt momenteel de [[Autopista Mexico - Puebla]] met de [[Autopista Mexico - Querétaro]]. De snelweg is momenteel zo'n 175 kilometer lang, met een geplande lengte van 223 kilometer.
De '''Arco Norte''' (noordelijke boog) is een [[autopista]] in [[Mexico]]. De snelweg vormt een bypass van [[Mexico City]], en verbindt momenteel de [[Autopista Mexico - Puebla]] met de [[Autopista Mexico - Querétaro]]. De snelweg is momenteel 169 kilometer lang, met een geplande lengte van 223 kilometer.
 
==Routebeschrijving==
 
De snelweg begint ten oosten van [[Mexico City]] bij het stadje San Martín de Texmelucan, nog net in de staat Puebla. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert in eerste instantie noordwaarts door een laag gebergte op circa 2.500 meter boven zeeniveau. Men passeert door het westen van de kleine staat Tlaxcala, en daarna door het grensgebied van de staten México en Hidalgo, over een hoogvlakte op circa 2.400 meter boven zeeniveau. De snelweg buigt naar het westen af, en kent een lage afritdichtheid. De snelweg bedient weinig grote plaatsen, en is echt een bypass van Mexico City, alhoewel men behalve het begin- en eindpunt geen andere snelwegen kruist. Het deel rond Tula voert door een wat groener en lager gelegen gebied op circa 2.000 meter boven zeeniveau. Daarna stijgt men weer naar 2.400 meter, en eindigt de snelweg op de [[Autopista Mexico - Querétaro]].
 
==Geschiedenis==
 
Voor oost-westverkeer is er geen goede bypass van Mexico City, waardoor besloten is tot de aanleg van een bypass die ruim buiten de stad ligt, en zodoende het doorgaande verkeer buiten Mexico City houdt. Op 28 februari 2006 begon de aanleg van de snelweg, die in juli 2009 is opengesteld tussen de Autopista Mexico - Puebla en Autopista Mexico - Querétaro over 169 kilometer.<ref>[http://www.arconorte.com.mx/public/jsp/info.jsp información - El Arco Norte | www.arconorte.com.mx]</ref>
 
==Toekomst==
 
De de toekomst moet de snelweg verder zuidwestwaarts verlengd worden vanaf de [[Autopista Mexico - Querétaro]] tot aan Atlacomulco, aansluitend op de [[Autopista Mexico - Guadalajara]].
 
==Tol==
 
De Arco Norte is een [[tolweg]]. De tolkosten voor de gehele route bedroegen in 2011 225 pesos.<ref>[http://www.arconorte.com.mx/public/jsp/calculadora.jsp calculadora viaje | arconorte.com.mx]</ref>
 
==Externe links==
 
* [http://www.arconorte.com.mx www.arconorte.com.mx]


==Referenties==
==Referenties==
251.561

bewerkingen

Navigatiemenu