Fujian: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
3 bytes verwijderd ,  4 okt 2011
k
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Factbox staat | vlag= Blank.png | land= Fujian.png | Hoofdstad = Fuzhou | Grootste stad = Fuzhou | Oppervlakte = 121.400 km² | Inwonertal = 36.894.000 | Lengte snel…')
 
Regel 18: Regel 18:
==Wegennet==
==Wegennet==


Fujian is gelegen aan de kust en diverse doorgaande snelwegen lopen door de provincie. Langs de kust loopt de [[Shenhai Expressway]] (G15), die de drie grootste steden Fuzhou, Xiamen en Quangzhou met Guangzhou en Shanghai verbindt. Daarnaast verloopt de [[Changshen Expressway]] (G25) landinwaarts vanaf Shenzhen richting Hangzhou. Er zijn drie snelwegen die vanaf de kust landinwaarts lopen. De zuidelijkste is de [[Fuyin Expressway]] (G76), daarna de [[Quannan Expressway]] (G78) en als laatste de [[Jingtai Expressway]] (G3). Rondom Fuzhou zijn twee kortere snelwegen, en de [[Ningshan Expressway]] (G1514) is in ontwikkeling. Het snelwegennet van Fujian is relatief gecomplementeerd, alhoewel niet alle snelwegen voltooid zijn, met name de Quannan Expressway heeft nog een ontbrekend deel. De Chinese overheid is voornemens om een 150 á 180 kilometer lange tunnel naar [[Taiwan]] te lopen, hier moet de Jingtai Expressway doorheen lopen. Internationaal worden deze plannen als onrealistisch gezien.
Fujian is gelegen aan de kust en diverse doorgaande snelwegen lopen door de provincie. Langs de kust loopt de [[Shenhai Expressway]] (G15), die de drie grootste steden Fuzhou, Xiamen en Quangzhou met Guangzhou en Shanghai verbindt. Daarnaast verloopt de [[Changshen Expressway]] (G25) landinwaarts vanaf Shenzhen richting Hangzhou. Er zijn drie snelwegen die vanaf de kust landinwaarts lopen. De zuidelijkste is de [[Fuyin Expressway]] (G76), daarna de [[Quannan Expressway]] (G78) en als laatste de [[Jingtai Expressway]] (G3). Rondom Fuzhou zijn twee kortere snelwegen, en de [[Ningshan Expressway]] (G1514) is in ontwikkeling. Het snelwegennet van Fujian is relatief gecompleteerd, alhoewel niet alle snelwegen voltooid zijn, met name de Quannan Expressway heeft nog een ontbrekend deel. De Chinese overheid is voornemens om een 150 á 180 kilometer lange tunnel naar [[Taiwan]] te lopen, hier moet de Jingtai Expressway doorheen lopen. Internationaal worden deze plannen als onrealistisch gezien.


{{Fujian}}
{{Fujian}}
251.561

bewerkingen

Navigatiemenu