Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bali Toll Road

294 bytes toegevoegd, 27 nov 2018 22:16
geen bewerkingssamenvatting
| begin = Denpasar
| einde = Benoa
| lengte = 1013
| route =
{{exit}} Denpasar Selatan
{{exit}} Nusa Dua
}}
De '''Bali Toll Road''' of '''Bali Mandara Toll Road''' is een in aanleg zijnde [[toll road]] in [[Indonesië]]. De snelweg verloopt door de agglomeratie Denpasar op het eiland Bali en is 10 13 kilometer lang.
==Routebeschrijving==
De Bali Toll Road verloopt vrijwel volledig op viaducten boven zee, boven de Gulf of Benoa. De snelweg bestaat uit een noord-zuidroute vanaf Denpasar naar Nusa Dua en een zijtak naar de luchthaven van Denpasar, Ngurah Rai International Airport. Tevens is er een aansluiting naar het havengebied van Benoa.
==ToekomstGeschiedenis==
De Bali Toll Road ging in 2010 in aanleg en moet in augustus is op 23 september 2013 worden opengesteld, bijna tegelijkertijd met de renovatie van de nieuwe luchthaven van Denpasar. De snelweg opende op tijd voor de APEC-top van oktober 2013 die op Bali gehouden werd. De naam van de snelweg werd in 2014 als de Bali Mandara Toll Road vastgesteld. In 2018 werd gesproken over een hernaming naar de I Gusti Ngurah Rai Toll Road.<ref>[httphttps://wwwcoconuts.thejakartapost.comco/bali/news/bali-daily/2013province-plans-change-name-bali-07mandara-05/toll-road-openhonor-tourismgusti-julyngurah-6.html Toll road to open for tourism on July 6 rai/ The road is expected Bali Province plans to commence operation in August, having been postponed from the initial plan change name of July. Bali Mandara Toll Road to honor I Gusti Ngurah Rai | thejakartapostcoconuts.comco]</ref>
==Referenties==
177.035
bewerkingen

Navigatiemenu