Spur 407 in Texas

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Spur 407
Begin Corpus Christi
Einde Corpus Christi
Lengte 14 mi
Lengte 23 km
Route

De Spur 407 is een spur in de Amerikaanse staat Texas. De weg vormt een verbinding in het westen van Corpus Christi parallel aan de Interstate 37 over een afstand van 23 kilometer.

Routebeschrijving

Spur 407 wordt gevormd door Leopard Street, een lange 2x2 divided highway die in het uiterste westen van Corpus Christi op de Interstate 37 aansluit en vervolgens op vrij korte afstand parallel aan I-37 naar het centrum van de stad loopt. De weg voert eerst door westelijke woonwijken, vervolgens door prairieland en langs industriegebieden en uiteindelijk in de stad zelf, waar de weg veelal vier tot vijf rijstroken telt, al dan niet met een center turn lane. Er is een aansluiting op de SH 358, die de freeway rond Corpus Christi vormt, en toeritten naar de SH 286, de Crosstown Expressway.

Geschiedenis

De weg was oorspronkelijk als SH 9 genummerd en was voor de aanleg van de Interstate 37 de primaire invalsweg van Corpus Christi vanaf het westen. In 1965 werd dit deel als Spur 407 genummerd.[1] Het is één van de langere spurs in Texas. De weg is niet ongelijkvloers, maar telt wel bijna overal 4 rijstroken. De weg is ten westen van Corpus Christi al in de eerste helft van de jaren '50 naar 2x2 rijstroken verbreed.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden veelal 10.000 voertuigen ten westen van Corpus Christi, in de stad zelf dalend naar slechts 5.000 voertuigen per dag.[2]

Referenties