St. George Island Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
St. George Island Bridge
Overspant Apalachicola Bay
Rijstroken 1x2
Totale lengte 6.588 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 27-02-2004
Verkeersintensiteit 3.400 mvt/etmaal
Locatie kaart

De St. George Island Bridge, ook wel bekend als de Bryant Grady Patton Bridge, is een brug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Florida. De brug overspant de Apalachicola Bay en is bijna 6,6 kilometer lang.

Kenmerken

De St. George Island Bridge is een 6.588 meter lange brug met 166 overspanningen. Het brugdek is 13,4 meter breed, met één rijstrook per richting van de State Road 300.[1] De brug verbindt St. George Island met het vasteland. De brug is doodlopend op het eiland, en is de enige verbinding van en naar St. George Island. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De eerste verbinding op deze locatie was de Saint George Island Causeway Bridge, die gebruikmaakte van causeways, dammen in het water. De totale bruglengte van deze brug was daardoor korter. Onduidelijk is wanneer deze is opengesteld. De causeway is tussen 2002 en 2004 vervangen door de huidige, langere brug. De aanleg kostte $ 73 miljoen en de brug is op 27 februari 2004 opengesteld voor het verkeer.

De brug is vernoemd naar Bryant Grady Patton (1896-1954), een politicus uit Apalachicola die belangrijke brugverbindingen naar eilanden voor de kust van Florida liet aanleggen. De St. George Island Bridge werd in 1965 naar hem vernoemd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 3.400 voertuigen over de brug.

Referenties

Bruggen in Florida

Buckman BridgeDames Point BridgeEscambia Bay BridgeGandy BridgeGarcon Point BridgeHoward Frankland BridgeJohn Gorrie Memorial BridgeMid-Bay BridgePensacola Bay BridgeSeven Mile BridgeSt. George Island BridgeSunshine Skyway Bridge