State Route 100 in Indiana

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Indiana 100.svg
Blank.png
SR-100
Begin Indianapolis
Einde Indianapolis
Lengte 2 mi
Lengte 3 km
Route

Knooppuntsymbool.svg I-465.svg

Afslagsymbool.svg Brookville Road

Afslagsymbool.svg English Avenue

Afslagsymbool.svg Washington Street

De State Route 100 is een voormalige state route en freeway in de Amerikaanse staat Indiana, gelegen in het oosten van de stad Indianapolis. De snelweg is 3 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 100 splitst net ten noorden van de I-74 van de Interstate 465 af, de I-465 heeft hier een korte parallelstructuur met een vlechtwerk. De snelweg, die dan bekend staat als Shadeland Avenue, telt 2x2 rijstroken en heeft 3 ongelijkvloerse aansluitingen in het oosten van Indianapolis, waaronder een klaverblad met Washington Street (US 40). Hierna is de weg een urban arterial met 7 rijstroken, inclusief een center turn lane.

Geschiedenis

De State Route 100 werd in 1953 gecreëerd als noord-zuidroute door de regio Indianapolis. Het was oorspronkelijk een soort randweg van de regio Indianapolis, door voornamelijk Marion County. Destijds was de regio nog niet zo ver gesuburbaniseerd als tegenwoordig. Onduidelijk is of de State Route 100 over Shadeland Avenue destijds al een freeway was. Het stukje freeway is vermoedelijk in de jaren '60 of '70 aangelegd.

De State Route 100 is in 1999 geschrapt, toen alle State Routes en US Highways binnen de I-465 geschrapt werden en over de ringweg geleid werden. Rond die tijd is ook het knooppunt met de I-465 aangepast, dit was oorspronkelijk een splitsing waarbij de rijbanen van de State Route 100 ver uit elkaar lagen. Dit is ook rond 1999 aangepast tot het huidige knooppunt met een vlechtwerk en verlegde westelijke rijbaan van de SR-100.

Referenties