State Route 101 in New Hampshire

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
NH Route 101.svg
SR-101 NH map.svg
SR-101
Begin Keene
Einde Hampton Beach
Lengte 95 mi
Lengte 153 km
Route

Centrum.svg Keene

Centrum.svg Marlborough

Centrum.svg Peterborough US 202.svg

Centrum.svg Milford

Centrum.svg Manchester US 3.svg}


Manchester - Hampton Freeway

Knooppuntsymbool.svg I-93.svg → Boston / Concord

Afslagsymbool.svg Candia Road

Afslagsymbool.svg Auburn

Afslagsymbool.svg Candia

Afslagsymbool.svg Raymond

Afslagsymbool.svg Fremont

Afslagsymbool.svg Deport Road

Afslagsymbool.svg Epping

Afslagsymbool.svg Drag Strip

Afslagsymbool.svg Exeter

Afslagsymbool.svg Exeter

Afslagsymbool.svg Exeter

Afslagsymbool.svg North Hampton

Knooppuntsymbool.svg I-95.svg → Boston / Portland

Afslagsymbool.svg Exeter Road

Afslagsymbool.svg Hampton US 1.svg

Centrum.svg Hampton Beach

De State Route 101 of SR-101 is een State Route in de Amerikaanse staat New Hampshire. De weg vormt een belangrijke oost-westroute in het zuiden van de staat en loopt vanaf het stadje Keene via de stad Manchester naar Hampton Beach aan de Atlantische kust. Het gedeelte tussen Manchester en Hampton Beach is een snelweg. De totale route is 153 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg begint in het stadje Keene, een centrum in het zuidwesten van New Hampshire waar diverse belangrijke State Routes elkaar kruisen. De SR-101 loopt dan naar het oosten, langs diverse kleine plaatsjes. Rondom het dorp Milford vormt de SR-101 een korte rondweg, uitgevoerd als snelweg. Daarna bereikt men de stad Manchester, de grootste stad van New Hampshire. In New Hampshire wordt de SR-101 een snelweg die bijna direct overgaat in de Interstate 293. Naar het zuiden loopt de snelweg US 3 naar Nashua. De SR-101 volgt dan de route van de I-293 en later de Interstate 93. Aan de oostkant van Manchester slaat de SR-101 af en vormt het een 75 kilometer lange snelweg naar de Atlantische kust. Men passeert hier door vele kleine dorpjes voordat men de kust bereikt. Bij Hampton Beach kruist men eerst de Interstate 95, waarna de weg eindigt in het dorp.

Geschiedenis

De State Route 101 werd in 1956 voorgesteld als oost-westroute tussen de noord-zuidassen van New Hampshire. Het deel wat nu onderdeel van de I-293 langs de zuidkant van Manchester is, werd het eerste opengesteld, in 1961. Eind jaren 50 begon de aanleg van de snelweg tussen Manchester en Hampton aan de Atlantische kust. In augustus 1960 opende de 8 kilometer lange bypass van Exeter, destijds als super two. In 1961 opende een 4 kilometer lang 2x2-traject tussen de I-93 en Auburn, direct ten oosten van Manchester. In 1963 werd de super two rond Exter 16 kilometer oostwaarts verlengd naar Hampton Beach. In 1965 opende een 5 kilometer lang traject van Auburn naar Candia, en in 1968 opende een traject van Raymond tot Brentwood, beiden als super two.

Eind jaren 60 werd een poging gedaan om de corridor als een Interstate Highway aangewezen te krijgen, om zodoende geld te krijgen voor de bouw van de twee ontbrekende schakels tussen Candia en Raymond en van Brentwood tot Exeter, en de rest op te waarderen naar 2x2 rijstroken. In 1970 werd een ambitieus voorstel gedaan voor een 280 kilometer lange oost-westsnelweg van Albany tot de kust, die door de staten New York, Vermont en New Hampshire zou lopen. Dit zou de Interstate 92 moeten worden. Een jaar later werd het plan verworpen. Direct daarna werd voorgesteld de weg dan maar als tolweg aan te leggen. Het tolvoorstel werd gedurende de jaren 70 ook verworpen.

Gedurende de jaren 70 gebeurde er weinig met de aanleg, afgezien van de verdubbeling van 2 kilometer naar 2x2 rijstroken bij Auburn. In 1981 begon de aanleg van een 13 kilometer lang snelwegtraject van Candia tot Raymond, en om tegelijkertijd de route oostelijk van Exeter te verdubbelen. Beide projecten waren in 1986 voltooid. De verdere aanleg vertraagde gedurende de jaren 80 echter weer, en pas in 1993 werd begonnen met de bouw van de ontbrekende schakel tussen Epping en Exeter. In november 1998 was de bypass van Exeter, en verder tot Hampton, verdubbeld naar 2x2 rijstroken. In september 1999 opende de laatste schakel, en werd de resterende super-two rond Exeter verdubbeld naar 2x2 rijstroken. Op 16 november 2000 werd het laatste deel verdubbeld in Hampton, waarmee de snelweg van Manchester tot de kust gereedkwam na 40 jaar.[1]

Referenties