State Route 101 in New Hampshire

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-101
Begin Keene
Einde Hampton Beach
Lengte 95 mi
Lengte 153 km
Route

Keene

Marlborough

Peterborough

Milford

Manchester }


Manchester - Hampton Freeway

→ Boston / Concord

Candia Road

Auburn

Candia

Raymond

Fremont

Deport Road

Epping

Drag Strip

Exeter

Exeter

Exeter

North Hampton

→ Boston / Portland

Exeter Road

Hampton

Hampton Beach

De State Route 101 of SR-101 is een state route in de Amerikaanse staat New Hampshire. De weg vormt een belangrijke oost-westroute in het zuiden van de staat en verloopt vanaf het stadje Keene via de stad Manchester naar Hampton Beach aan de Atlantische kust. Het gedeelte tussen Manchester en Hampton Beach is een autosnelweg. De totale route is 153 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 101 bij Auburn.

De weg begint in het stadje Keene, een centrum in het zuidwesten van New Hampshire waar diverse belangrijke state routes elkaar kruisen. De SR-101 loopt dan naar het oosten, langs diverse kleine plaatsjes. Rondom het dorp Milford vormt de SR-101 een korte rondweg, uitgevoerd als autosnelweg. Daarna bereikt men de stad Manchester, de grootste stad van New Hampshire. In New Hampshire wordt de SR-101 een autosnelweg die bijna direct overgaat in de Interstate 293. Naar het zuiden verloopt de snelweg US 3 naar Nashua. De SR-101 volgt dan de route van I-293 en later de Interstate 93. Aan de oostkant van Manchester slaat de SR-101 af en vormt het een 75 kilometer lange autosnelweg naar de Atlantische kust. Men passeert hier langs vele kleine dorpjes voordat men de kust bereikt. Bij Hampton Beach kruist men eerst de Interstate 95, waarna de weg eindigt in het dorp.

Geschiedenis

De State Route 101 werd in 1956 voorgesteld als oost-westroute tussen de noord-zuidassen van New Hampshire. Het deel wat nu onderdeel van I-293 langs de zuidkant van Manchester is, werd het eerste opengesteld, in 1961. Eind jaren '50 begon de aanleg van de autosnelweg tussen Manchester en Hampton aan de Atlantische kust. In augustus 1960 opende de 8 kilometer lange bypass van Exeter, destijds als super two. In 1961 opende een 4 kilometer lang 2x2-traject tussen I-93 en Auburn, direct ten oosten van Manchester. In 1963 werd de super two rond Exter 16 kilometer oostwaarts verlengd naar Hampton Beach. In 1965 opende een 5 kilometer lang traject van Auburn naar Candia en in 1968 opende een traject van Raymond tot Brentwood, beiden als super two.

Eind jaren '60 werd een poging gedaan om de corridor als een Interstate Highway aangewezen te krijgen, om zodoende geld te krijgen voor de bouw van de twee ontbrekende schakels tussen Candia en Raymond en van Brentwood tot Exeter, en om de rest op te waarderen naar 2x2 rijstroken. In 1970 werd een ambitieus voorstel gedaan voor een 280 kilometer lange oost-westsnelweg van Albany tot de kust, die door de staten New York, Vermont en New Hampshire zou moeten verlopen. Dit zou de Interstate 92 moeten worden. Een jaar later werd het plan verworpen. Direct daarna werd voorgesteld de weg dan maar als tolweg aan te leggen. Het tolvoorstel werd gedurende de jaren '70 ook verworpen.

Gedurende de jaren '70 gebeurde er weinig met de aanleg, afgezien van de verdubbeling van 2 kilometer naar 2x2 rijstroken bij Auburn. In 1981 begon de aanleg van een 13 kilometer lang snelwegtraject van Candia tot Raymond, en om tegelijkertijd de route oostelijk van Exeter te verdubbelen. Beide projecten waren in 1986 voltooid. De verdere aanleg vertraagde gedurende de jaren '80 echter weer, en pas in 1993 werd begonnen met de bouw van de ontbrekende schakel tussen Epping en Exeter. In november 1998 was de bypass van Exeter, en verder tot Hampton, verdubbeld naar 2x2 rijstroken. In september 1999 opende de laatste schakel, en werd de resterende super-two rond Exeter verdubbeld naar 2x2 rijstroken. Op 16 november 2000 werd het laatste deel verdubbeld in Hampton, waarmee de autosnelweg van Manchester tot de kust na 40 jaar gereed kwam.[1]

Referenties