State Route 103 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-103
Begin Terminal Island
Einde Long Beach
Lengte 2 mi
Lengte 3 km
Route

New Dock Street

Commodore Schuyler F. Heim Bridge

Henry Ford Avenue

Anaheim Street

Pacific Coast Highway

Sepulveda Boulevard

De State Route 103 is een state route en freeway in de Amerikaanse staat California. De weg is onderdeel van de Terminal Island Freeway in de havens van Los Angeles en is 3 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 103 begint op een aansluiting waar de Interstate 710 ook begint, op Terminal Island. De weg is in eerste instantie met de State Route 47 dubbelgenummerd en steekt via de Commodore Schuyler F. Heim Bridge een kanaal over, waarna men op het vasteland komt. De State Route 103 is een smalle substandaard freeway met 2x2 rijstroken. De weg voert voornamelijk door industriegebied van Long Beach. Er is een klaverblad met de State Route 1. De weg eindigt op een kruispunt met Sepulveda Boulevard.

Geschiedenis

Op 10 januari 1948 opende de Commodore Schuyler F. Heim Bridge voor het verkeer, een hefbrug. De Terminal Island Freeway is tegelijkertijd aangelegd in de periode 1946-1948 en was de eerste snelweg in dit deel van de regio Los Angeles. De snelweg was oorspronkelijk gepland om noordwaarts naar Downtown Los Angeles te lopen, maar deze functie is later overgenomen door de I-110 en I-710. De snelweg was oorspronkelijk als de State Route 47 genummerd, maar werd in 1983 deels omgenummerd tot de State Route 103.

De State Route 103 verbindt niet direct met andere freeways en verwerkt voornamelijk vrachtverkeer. De snelweg wordt vaak gebruikt om films op te nemen, omdat het één van de weinige snelwegen in de regio Los Angeles is waar een afsluiting minder impact op het verkeer heeft.

Verkeersintensiteiten

De snelweg is de rustigste van Southern California, met 10.000 tot 17.000 voertuigen per dag.

Referenties


Freeways in de metropool Los Angeles

Santa Ana FreewayGolden State Freeway Santa Monica FreewaySan Bernardino FreewayInterstate 15Interstate 105Interstate 110Interstate 210Interstate 215Interstate 405Interstate 605Interstate 710

Glendale Freeway Antelope Valley Freeway Garden Grove Freeway Moorpark Freeway Terminal Island Freeway Costa Mesa Freeway Orange Freeway Pomona Freeway Chino Valley Freeway Corona del Mar Freeway Marina Freeway Riverside Freeway Hollywood FreewayVentura Freeway Terminal Island Freeway Arroyo Seco Parkway Ronald Reagan Freeway Santa Paula Freeway Laguna Freeway Ventura Freeway Hollywood Freeway Eastern Tollway Eastern Tollway Extension

State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.