State Route 104 in New York

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-104
Begin Niagara Falls
Einde Williamstown
Lengte 182 mi
Lengte 294 km
Route

Niagara Falls

→ Buffalo

Lewiston

Wrights Corners

Greece

→ Rochester Beltway

Rochester


Keeler Street Expressway

Bridge View Drive

Genesee River

St. Paul Street

Clinton Avenue

Seneca Avenue

Hudson Avenue

Carter Street

Goodman Street

Culver Road

→ Rochester Beltway

East Ridge Road

Bay Road

Five Mile Line Road

Holt Road

North Avenue

Philipps Road

Salt Road


Ontario

Williamson

Sodus

Wolcott

Hannibal

Oswego

Mexico

→ Syracuse / Watertown

Williamstown

De State Route 104 of SR-104 is een State Route in de Amerikaanse staat New York. De weg vormt een secundaire oost-westroute in het westen van de staat, en loopt vanaf Niagara Falls via Rochester naar Williamstown. De weg vormt in de agglomeratie Rochester een snelweg, de Keeler Expressway. De route is 294 kilometer lang.

Routebeschrijving

NY-104 in de buurt van Lockport.

Western Upstate New York

De weg begint in Niagara Falls als de Robert Moses Parkway, en loopt dan tot Lewiston parallel aan de Canadese grens. Men verlaat hier dan de agglomeratie Buffalo, en slaat dan af naar het oosten. Het is een doorgaande route, parallel aan Lake Ontario, met veel lintbebouwing. Men passeert ten noorden van het stadje Lockport langs, en ontwijkt te meeste grotere plaatsen op de route. De afstand tot Lake Ontario bedraagt veelal 10 tot 15 kilometer. De afstand van Niagara Falls tot Rochester is zo'n 140 kilometer.

Rochester

Bij de voorstad Greece komt men de agglomeratie Rochester binnen. De weg is in eerste instantie een zesstrooks hoofdweg, maar wordt vanaf de brug over de rivier de Genesee een snelweg, de Keeler Expressway. De snelweg telt hier 2x3 rijstroken, en men passeert door de noordelijke wijken van Rochester, en door de 52.000 inwoners tellende voorstad Irondequoit. Bij Glen Haven eindigt de SR-590 op de snelweg, die naar de oostkant en zuidkant van Rochester loopt. Men steekt dan via een brug de Irondequoit Bay over, en komt dan in de oostelijke voorsteden, waar de weg versmalt naar 2x2 rijstroken. Na de laatste voorstad wordt de weg weer een gewone hoofdweg.

Central Upstate New York

Ook ten oosten van Rochester loopt de weg parallel aan Lake Ontario, en komt men niet meer door grotere plaatsen. Men komt hier door licht glooiend platteland, en de grootste plaats op de route is Oswego, een havenstadje aan het Lake Ontario. Ten oosten daarvan kruist men de Interstate 81, waarna de weg bij Williamstown eindigt op de SR-13.

Geschiedenis

De Keeler Street Expressway in Rochester is in twee fases in 1968 en 1969 opengesteld.

Verkeersintensiteiten

Het snelweggedeelte in Rochester telt maximaal 80.000 voertuigen per etmaal.

Referenties


Expressways in Rochester

Interstate 90Interstate 390Interstate 590

SR-104SR-390SR-531SR-590