State Route 115 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-115
Begin Holtville
Einde Calipatria
Lengte 35 mi
Lengte 57 km
Route

Holtville

Orita

Calipatria

De State Route 115 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een noord-zuidroute door de Imperial Valley in Southern California, vanaf Holtville tot Calipatria. De State Route 111 is 57 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 115 begint ten zuidoosten van Holtville met een aansluiting op de Interstate 8 en voert eerst westwaarts tot Holtville en daarna noordwaarts. De weg voert door de hete maar geïrrigeerde landbouwvallei van Imperial Valley. De weg ligt onder zeeniveau, bij eindpunt Calipatria tot meer dan 50 meter beneden zeeniveau. De weg passeert ten oosten van het regionale centrum Brawley langs en eindigt in Calipatria op de State Route 111.

Geschiedenis

Het zuidelijk deel bij Holtville was oorspronkelijk een deel van de US 80, dit was de doorgaande weg van San Diego naar Yuma voordat de Interstate 8 gereedkwam. De route van Holtville tot Calipatria is in de tweede helft van de jaren '30 geasfalteerd. De weg is niet hoogwaardig uitgebouwd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 1.100 voertuigen tussen de I-8 en Holtville, piekend op 5.000 voertuigen in Holtville. Tussen Holtville en Calipatria rijden 1.000 tot 2.000 voertuigen per dag.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.