State Route 11 in Connecticut

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Connecticut Highway 11.svg
SR-11 CT map.png
SR-11
Begin Salem
Einde Colchester
Lengte 7 mi
Lengte 12 km
Route

Afslagsymbool.svg Salem

Afslagsymbool.svg Witch Meadow Road

Afslagsymbool.svg Lake Hayward Road

Knooppuntsymbool.svg Connecticut Highway 2.svg

De State Route 11 is een state route en freeway in de Amerikaanse staat Connecticut. De snelweg vormt een korte verbinding tussen Salem en Colchester in het oosten van de staat. De snelweg is 12 kilometer lang.

Routebeschrijving

State Route 11 begint nabij Salem als freeway op de State Route 82 en verloopt noordwaarts door bebost gebied. De snelweg heeft een brede begroeide middenberm zodat het verkeer in de beide richtingen elkaar veelal niet ziet. Zoals overal in Connecticut is er sprake van verspreide bebouwing, maar geen echte woonwijken. De State Route 11 mondt bij Colchester in de State Route 2 richting Hartford uit.

Geschiedenis

Al in de jaren '50 was een snelweg tussen Colchester en New London gepland, oorspronkelijk als de State Route 85. De aanleg van de snelweg begon in 1966 en in 1972 werd de noordelijkste 12 kilometer ervan opengesteld tussen SR-82 en SR-2 bij Colchester. De rest van de snelweg naar New London is niet aangelegd vanwege tekort aan geld en lagere prioriteiten nadien.

Toekomst

De plannen om State Route 11 als freeway te voltooien tussen New London en Colchester werden eind jaren '90 weer herleefd, maar gebrek aan financiële middelen voor deze snelweg hebben de aanleg nog niet verder dichterbij gebracht. Wel wordt voorgesteld om het resterende deel als tolweg aan te leggen. In 2011 werd de aanleg van de snelweg als hoge prioriteit verklaard door gouverneur Dannel Malloy.

Referenties