State Route 11 in Ohio

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
OH-11.svg
SR-11 OH map.png
SR-11
Begin East Liverpool
Einde Ashtabula
Lengte 100 mi
Lengte 160 km
Route

West Virginia US 30.svg

Afslagsymbool.svg East Liverpool

Afslagsymbool.svg Downtown East Liverpool

Afslagsymbool.svg West East Liverpool

Afslagsymbool.svg Calcutta

Afslagsymbool.svg OH-7.svg

Afslagsymbool.svg US 30.svg

Afslagsymbool.svg Lisbon

Afslagsymbool.svg Columbiana

Afslagsymbool.svg Columbiana-Canfield Road

Afslagsymbool.svg Canfield

Afslagsymbool.svg Austintown

Knooppuntsymbool.svg I-80.svgI-680.svg → Cleveland / Youngstown


Knooppuntsymbool.svg I-80.svg → Cleveland / New York City

Afslagsymbool.svg Niles

Knooppuntsymbool.svg OH-82.svg → Warren

Afslagsymbool.svg Vienna Center

Afslagsymbool.svg Cortland South

Afslagsymbool.svg Cortland North

Afslagsymbool.svg Kinsman

Afslagsymbool.svg US 322.svg

Afslagsymbool.svg US 6.svg

Afslagsymbool.svg Jefferson South

Afslagsymbool.svg Jefferson East

Afslagsymbool.svg Jefferson North

Knooppuntsymbool.svg I-90.svg → Cleveland / Buffalo

Afslagsymbool.svg Ashtabula South

Afslagsymbool.svg Downtown Ashtabula

Afslagsymbool.svg Ashtabula US 20.svg

Afslagsymbool.svg Ashtabula North

De State Route 11 of OH-11 is een state route en freeway in de Amerikaanse staat Ohio. De gehele route is een noord-zuidsnelweg in het oosten van de staat en loopt vanaf de US 30 in East Liverpool via de stad Youngstown naar Ashtabula aan het Lake Erie. De snelweg is 160 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 30 / OH-11 ten noorden van East Liverpool.

De snelweg begint in East Liverpool, aan de grens met West Virginia en loopt dan naar het noorden met 2x2 rijstroken. Dit gebied is eerst nog heuvelachtig, maar wordt naar het noorden toe vlakker en minder dicht bebost. Men bereikt na 50 kilometer de stad Youngstown, een regiostad met 74.000 inwoners. De snelweg gaat over de Ohio Turnpike, gevormd door de Interstate 76 door. De I-76 komt vanuit Akron en Cleveland en loopt richting Pittsburgh. Er is geen knooppunt met de I-76, verkeer moet omrijden via de I-80, die men wat verderop kruist. de Interstate 80 komt vanuit Cleveland en loopt richting New York. Tevens slaat hier de Interstate 680 af, die een ontsluitingsweg van Youngstown vormt. De SR-11 en I-80 zijn dan een paar kilometer dubbelgenummerd met elkaar, waarna de SR-11 naar het noorden afslaat en langs de stad Warren loopt. De snelweg wordt dan erg rustig en loopt door de grote vlakte ten noorden van Youngstown richting de oever van Lake Erie. Voor Ashtabula kruist men de Interstate 90, de snelweg vanaf Cleveland naar Buffalo. Niet ver daarna eindigt de SR-11 in Ashtabula, een regiostadje aan het Lake Erie.

Geschiedenis

De aanleg van de snelweg begon 1968 en de eerste delen openden in 1969. In 1972 was de 160 kilometer lange snelweg al voltooid. Echter tussen Youngstown en Ashtabula waren nog niet alle aansluitingen ongelijkvloers, rond 1979 zijn de laatste kruispunten tussen Gustavus en Jefferson omgevormd tot aansluitingen. Onduidelijk is waarom dit geen Interstate Highway is, wat gezien de lengte en functie van de snelweg voor de hand zou liggen. Het is de langste freeway in Ohio die een state route is.

De freeway verbindt het industriële centrum van Youngstown met de ertshaven van Ashtabula aan het Lake Erie en de vele industrieën in de Ohio River Valley, en had derhalve een groot economisch belang in die tijd. In 1973 werd de weg de 'Lake to River Highway' genaamd. Het kon echter niet voorkomen dat de zware industrie rond Youngstown sterk ging krimpen door een verminderde vraag naar staal.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Freeways in Youngstown

I-76.svg I-80.svg I-680.svg US 422.svg OH-5.svg OH-11.svg OH-82.svg OH-193.svg OH-711.svg