State Route 138 in Rhode Island

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rhode Island 138.svg
SR-138 RI map.png
SR-138
Begin Voluntown
Einde Fall River
Lengte 45 mi
Lengte 73 km
Route

Connecticut CT-138

Centrum.svg Hope Valley I-95.svg

Centrum.svg Saunderstown


freeway

Knooppuntsymbool.svg US 1.svg

Afslagsymbool.svg State Route 1A

Brug.svg Jamestown Verrazzano Bridge

Afslagsymbool.svg Jamestown

Afslagsymbool.svg Jamestown

Brug.svg Claiborne Pell Newport Bridge

Afslagsymbool.svg Newport


Centrum.svg Newport

Massachusetts MA-138

De State Route 138 is een State Route in de Amerikaanse staat Rhode Island. De weg vormt een oost-westroute door het zuiden van de staat, via de stad Newport, waar de weg ten westen van een freeway is. De weg is in totaal 73 kilometer lang.

Routebeschrijving

State Route 138 begint op de grens met Connecticut en voert oostwaarts over het platteland van zuidelijk Rhode Island. Dit deel is een secundaire weg. Oostelijk van de US 1 is de State Route 138 over 14 kilometer een freeway, voornamelijk omdat men de Narragansett Bay via twee bruggen oversteekt, eerst de Jamestown Verrazzano Bridge, gevolgd door de Claiborne Pell Newport Bridge, die een tolweg is. De snelweg eindigt in het centrum van Newport. State Route 138 volgt dan een secundaire route noordoostwaarts naar Fall River in Massachusetts.

Geschiedenis

In 1940 opende de oorspronkelijke Jamestown Bridge over het westelijk deel van de Narragansett Bay. Deze werd in 1992 vervangen door de huidige freeway brug. De Claiborne Pell Newport Bridge opende op 28 juni 1969 voor het verkeer als tolweg. De Newport Bridge is een hangbrug.

Verkeersintensiteiten

Het snelwegdeel bij Jamestown telt 26.800 voertuigen per etmaal.

Referenties