State Route 139 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-139
Begin Susanville
Einde Hatfield
Lengte 143 mi
Lengte 231 km
Route

Susanville

Adin

Canby

Tulelake

Oregon State Route 39

De State Route 139 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een noord-zuidroute door het noordoosten van de staat, vanaf Susanville tot de grens met de staat Oregon bij Hatfield. De State Route 139 is 231 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 139 begint in Susanville, tevens de grootste plaats op de route. De weg voert noordwestwaarts door zeer dunbevolkt gebied, de meeste plaatsen op de route zijn niet groter dan een gehucht en men kruist weinig zijwegen. De weg voert door de oostkant van de Cascades, en volgt de valleien tussen de bergketens. De weg verloopt veelal tussen 1.300 en 1.600 meter boven zeeniveau, met bergen tot circa 2.400 meter hoogte in de omgeving. De weg voert langs het Eagle Lake en bereikt pas agrarisch gebied bij de grens met Oregon. Aan de zijde van Oregon gaat de State Route 39 verder naar Klamath Falls.

Geschiedenis

De State Route 139 werd in de jaren '20 opgenomen in het wegenplan om een noord-zuidroute langs de oostzijde van de Sierra Nevada en de Cascades te creëren. Dit deel zou Susanville met Klamath Falls in Oregon verbinden. In de jaren '20 en '30 was de US 395 de prominente noord-zuidroute door het dunbevolkte noordoosten van de staat. De weg is grotendeels in 1939 en 1940 geasfalteerd in Oregon en het uiterste noorden van California, waar de weg van belang was voor de landbouw. De staat California gaf in eerste instantie prioriteit aan het zuidelijk deel tussen Susanville en Adin, dat in 1956 gereedkwam. Sinds 1959 is dit een state route.

Het was ooit gepland om er een belangrijke truck route van te maken, en de weg was opgenomen in het plan van dubbelbaans wegen in California in 1959, maar is vanwege het geringe verkeersaanbod nooit uitgebouwd.

Verkeersintensiteiten

Op een groot deel van de route rijden slechts 500 tot 1.000 voertuigen per dag, met een piek van ruim 5.000 voertuigen in Susanville en 2.400 voertuigen in Tulelake nabij de grens met Oregon.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.