State Route 141 in Georgia

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-141
Begin Atlanta
Einde Cumming
Lengte 45 km
Route

Atlanta

North Atlanta

Doraville


→ Atlanta Beltway

Tilly Mill Road

Winters Chapel Road

Jones Mill Road

Jimmy Carter Boulevard

Peachtree Industrial Boulevard


Peachtree Corners

Johns Creek

Big Creek

Cummings

De State Route 141 is een state route in de Amerikaanse staat Georgia. De weg ligt geheel in de agglomeratie Atlanta en verbindt de noordoostelijke suburbs met het centrum van Atlanta. De route is 45 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg begint in het noorden van Atlanta op de US 19 en kruist al snel de State Route 400. De weg heet hier de Peachtree Road. Het is een vrij belangrijke urban arterial door het district Buckhead. In Chamblee doorkruist men een groot industriegebied en kruist men de Interstate 285, de ringweg van Atlanta. Hierna begint het snelweggedeelte, de Peachtree Industrial Boulevard. Er zijn 2x3 rijstroken beschikbaar voor het verkeer. Het snelwegtraject is echter slechts een paar kilometer lang en gaat daarna over in de Peachtree Parkway, een parkway door de noordoostelijke voorsteden. Dit is een urban arterial met 2x2 rijstroken. De weg eindigt dan op de US 19, de autosnelweg vanaf Atlanta naar Coal Mountain.

Geschiedenis

Het snelwegtraject ten noordoosten van I-285 is een upgrade van de bestaande Peachtree Industrial Boulevard en is in 1996 opengesteld, op tijd voor de Olympische Spelen in Atlanta dat jaar. Het is tevens de meest recente nieuwe autosnelweg in de regio.

Verkeersintensiteiten

Het snelweggedeelte verwerkt 110.000 voertuigen per dag.

Referenties


Freeways in Atlanta

Interstate 20Interstate 75Interstate 85Interstate 285Interstate 575Interstate 675Interstate 985

US 19 Turner McDonald ParkwayUS 78SR-141 Peachtree Industrial BoulevardSR-154 Lakewood FreewaySR-316SR-400


Ronald Reagan ParkwayCanton Road ConnectorSugarloaf Parkway