State Route 150 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-150
Begin Carpinteria
Einde Santa Paula
Lengte 36 mi
Lengte 59 km
Route

Mira Monte

Ojai

Santa Paula

De State Route 150 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een oost-westroute door Southern California, vanaf Carpinteria via Ojai naar Santa Paula, ten noordwesten van Los Angeles. De State Route 150 is 59 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 150 begint net ten oosten van Carpinteria op een aansluiting met de US 101. De weg voert oostwaarts door het kustgebergte, met toppen tot 1.400 meter. De weg zelf loopt niet zo hoog, maar is wel bochtig. De State Route 150 voert langs het Lake Casitas, waarna een verstedelijkte vallei volgt rond de stad Ojai. Er is hier een korte dubbelnummering met de State Route 33. Daarna volgt de weg een vallei oostwaarts en later zuidwaarts tot Santa Paula, waar de State Route 150 op de State Route 126 eindigt.

Geschiedenis

De weg is eind 19e eeuw aangelegd en was destijds onderdeel van de hoofdweg van Los Angeles naar Santa Barbara. Later is de US 101 direct langs de Pacifische Oceaan aangelegd, waardoor de State Route 150 alleen nog een klein regionaal belang heeft, voornamelijk als verbinding van Ojai naar Carpinteria en Santa Paula. Doorgaand verkeer van Carpinteria naar Santa Paula gebruikt de snellere US 101 en State Route 126 via Oxnard.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 2.800 voertuigen tussen Carpinteria en Ojai, stijgend naar 23.000 voertuigen in Ojai zelf. Tussen Ojai en Santa Paula rijden 2.800 voertuigen per dag, weer stijgend naar 15.000 voertuigen in Santa Paula.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.