State Route 155 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-155
Begin Delano
Einde Lake Isabella
Lengte 75 mi
Lengte 120 km
Route

Delano

Wofford Heights

Lake Isabella

De State Route 155 is een state route in de Amerikaanse staat California, gelegen in de San Joaquin Valley en de Sierra Nevada. De weg vormt een oost-westroute vanaf Delano tot Lake Isabella en is 120 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 155 begint in Delano op een aansluiting met de State Route 99, ongeveer 40 kilometer ten noorden van Bakersfield. De weg voert oostwaarts, de eerste 20 kilometer door de agrarische San Joaquin Vallay, daarna in de Sierra Nevada. De route is tussen Delano en de bergen dunbevolkt, er liggen eigenlijk geen andere plaatsen op de route over een afstand van bijna 100 kilometer. De weg is in de Sierra Nevada bochtig en slecht uitgebouwd. Bij Alta Sierra gaat men over een circa 1.900 meter hoge bergpas. Men daalt dan af naar het Isabella Lake, waar de weg langs de westkant van loopt. De State Route 155 eindigt bij het plaatsje Lake Isabella op de State Route 178.

Geschiedenis

De route werd in 1933 een state route, maar de weg was nog weinig opgewaardeerd. Sinds 1964 is de weg als de State Route 155 genummerd. Afgezien van het asfalteren is er weinig aan de weg veranderd sinds de jaren '30. De route door de Sierra Nevada is bochtig en tijdrovend.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden maximaal 15.000 voertuigen in Delano, wat buiten de stad sterk daalt. Het overgrote deel van de route verwerkt slechts 200 tot 300 voertuigen per dag. Alleen langs het Isabella Lake is de weg met 6.000 voertuigen per dag drukker.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.