State Route 162 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-162
Begin Longvale
Einde Brush Creek
Lengte 33 + 76 mi
Lengte 53 + 122 km
Route

Longvale

Dos Rios

Covelo


Elk Creek

Willows

Codora

Biggs

Oroville

Oroville East

Brush Creek

De State Route 162 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een incomplete oost-westroute in Northern California, bestaande uit twee delen, gescheiden door het Mendocino National Forest. De weg verloopt vanaf Longvale via Oroville naar Brush Creek. De State Route 162 is gecombineerd 175 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 45/162 tussen Codora en Glenn.

Mendocino National Forest

De State Route 162 begint in het gehucht Longvale op een kruispunt met de US 101, ruim 200 kilometer ten noorden van San Francisco. De weg voert noordoostwaarts door het Mendocino National Forest, een bergachtig en dichtbebost gebied. De enige echte plaats op de route is Covelo, waarvoor het ook de enige ontsluiting is. De bergen in deze omgeving zijn ongeveer 1.200 meter hoog. Ten oosten van Covelo ontbreekt een circa 100 kilometer lang deel van de State Route 162, alhoewel de weg wel te berijden is tussen Covelo en Elk Creek. Deze route kost circa 3 uur om te rijden. De bergen in deze omgeving zijn ongeveer 2.200 meter hoog.

Sacramento Valley

Het tweede deel van de State Route 162 begint in Elk Creek, aan de westkant van de grote Sacramento Valley. De omgeving van Elk Creek is steppe-achtig, maar naar het oosten toe wordt het gebied groener en agrarisch. Bij Willows kruist men de Interstate 5. Ten oosten van Willows steekt men de Sacramento River over, waarna men Oroville bereikt, de grootste plaats op de route. De State Route 162 loopt door Oroville en eindigt bij het Lake Oroville op een secundaire weg in de Sierra Nevada.

Geschiedenis

De State Route 162 voert door dunbevolkt gebied, met name het westelijk deel in het Mendocino National Forest. Er ontbreekt bijna 100 kilometer tussen Covelo en Elk Creek. Dit deel is wel af te leggen via Forest Highway 7, die een slecht uitgebouwde zandweg is die over de 1.526 meter hoge Mendocino Pass gaat. Vanwege de zeer lage bevolkingsdichtheid ten westen van de bergen is het ontbrekende deel van de State Route 162 nooit aangelegd. Alternatieve geasfalteerde wegen liggen echter wel ver weg.

Verkeersintensiteiten

Het deel tussen de US 101 en Covela verwerkt slechts 800 voertuigen per dag, dalend naar 200 voertuigen aan het einde van het geasfalteerde deel ten oosten van Covela. Tussen Elk Creek en Willows rijden 800 voertuigen per dag, stijgend naar 8.700 voertuigen in Willows zelf. Tussen Willows en Oroville rijden 1.500 tot 2.500 voertuigen per dag, stijgend naar maximaal 30.000 voertuigen in Oroville. Oostelijk van Oroville dalen de intensiteiten van 4.500 naar 1.500 voertuigen per dag.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.