State Route 164 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-164
Begin Pico Rivera
Einde Pasadena
Lengte 10 mi
Lengte 15 km
Route

Pico Rivera

South El Monte

Rosemead

East Pasadena

De State Route 164 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een noord-zuidroute door de oostelijke suburbs van Los Angeles, vanaf Pico Rivera tot Pasadena. De weg is echter genummerd als onderdeel van de State Route 19. Het formele deel van de State Route 164 is 15 kilometer lang.

Routebeschrijving

Ter hoogte van Gallatin Road in Pico Rivera gaat de State Route 19 formeel over in de State Route 164, alhoewel de weg voortdurend als State Route 19 bewegwijzerd is. State Route 164 volgt Rosemead Boulevard door de verstedelijkte San Gabriel Valley. De weg kruist drie freeways, de State Route 60 (Pomona Freeway), Interstate 10 (San Bernardino Freeway) en de Interstate 210 (Foothill Freeway). Rosemead Boulevard is een belangrijke urban arterial met 2x2 tot 2x3 rijstroken en verkeerslichten.

Geschiedenis

In 1933 werd Rosemead Boulevard een onderdeel van het state highway system en werd als de Route 168 genummerd. Tijdens de grote hernummering van 1964 werd de State Route 19 aan de route toegekend ten zuiden van Pico Rivera. Omdat de weg een doorgaande route vormt, is de gehele route als de State Route 19 bewegwijzerd. Diverse delen zijn inmiddels overgedragen aan de gemeenten.

Verkeersintensiteiten

Rosemead Boulevard is een drukke weg, met overwegend 40.000 tot 76.000 voertuigen per dag. Het drukste deel ligt in South El Monte.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.